Chrípka a tehotenstvo

24. nov 2022

Ahojte baby, mám zrejme chrípku alebo niečo (boli má hrdlo a hoava, teplotu nemám 36,5 je max) .. máte niekto skúsenosť? Je to nebezpečne byt chorý b tehotenstve ? Aké lieky she brali?

thereisabear
24. nov 2022

V ktorom mesiaci si?

3petka
24. nov 2022

Ja som chorá ako som tehotná 😂 Na začiatku kašeľ, potom sople a v podstate som furt zahlienena. Zatiaľ som žiadne lieky nemusela až na 1 krát som si dala pól paralenu lebo som nemohla kvôli nosu späť a pomohlo.

54tinka54
24. nov 2022

Ak nemáš teplotu tak chrípka to nebude.
Mne gyn vravela, že nebezpečné je v prvom trimestri mať nejaké ochorenie s vysokou teplotou nad 38. Bežné prechladnutia a virózy nevadia.
Ja som napr na konci prvého trimestra prekonala covid a vplyv na tehotenstvo to nemalo.

autor
24. nov 2022
autor
24. nov 2022

@3petka no aj ja mám :/

mogaa
24. nov 2022

v prvom rade,pri chrípke sú horúčky....takže môže ísť kludne o bežné prechladnutie alebo covid či iné respiračné ochorenie...."liečiš"príznaky.....čiže kludne sa podľa prznakov porad v lekárni presne ti povedia čo ako tehotná môžeš a čo nie....ak by bolo zle, lekár, dnes sú ATB aj pre tehotné....pokiaľ sa im ale dá vyhnúť, tak len veľa pi a v prípade teploty paralen....

7lenka11
24. nov 2022

V 6tt (po umelom oplodneni) som mala nabeh na zapal priedusiek. Nemohla som brat nic, len paralen a sirup Stop kasel. 10 dni som lezala a dopovala sa prirodnymi doplnkami. Antibiotika by boli pre mna obrovskym rizikom, obzvlast po umelom oplodneni, ked telo stale este len spracovavalo zakrok a brala som lieky na udrzanie tehotenstva.
Inak 36,5 nie je zvysena teplota. Ide o beznu teplotu cloveka. Ak ta boli hrdlo, odporucam kloktat slanu vodu.

bejka90
24. nov 2022

Ja som bola v tehotenstve 3x tak viac chora...1x hned na zaciatku etse o tom ani nitko doma nevedel.... 2x s auz neoamatam...a 3x mesiac pred terminom tak ze crp som mala.cez 80 a musela som antibiotika....nemalo to vplyv na tehotenstvo ani na syna..aspon neviem o tom 🙂

nevenka
24. nov 2022

Ja som mala v kazdom tehotenstve sople, hrdlo, kasel, v poslednom, terajsom, aj covid s horuckami, bolestami celeho spodku, krizov, som myslela, ze potratim asi. Ale prvy covid som mala presne takyto, ze ma boleli krize a chrbat, nevedela som lezat a boleli ma lonove kosti, tak som sa ukludnila, ze asi to je proste u mna tak. Potom som dostala kasel, ze som si sla vykaslat pluca a to mi trvalo 2 prve tehotenske mesiace. V juni priserna crevna chripka, teraz zase daco mame take brusne, cely tento rok a cele tehotenstvo riesim v kuse dake choroby. Do toho nespim, ked maju deti horucky, zvracacky a takto. Aj teploty som mala cez 38, asi 4 paraleny som zjedla v tom najhorsom. Ale zatial to vyzera s babom ok.
Znizena imunita je v tehotenstve bezna, lahko dostanes nejake respiracne ochorenia, zvlast v tomto obdobi, treba to liecit symptomaticky tym, co sa v tehotenstve moze.

nevenka
24. nov 2022

Ano a pri chripke su horucky, bolest tela, svalov, klbov, zimnica. Pri beznom respiracnom infekte toto nebyva. Ludia si v kuse zamienaju tieto pojmy, kazdy sopel je "chripka" a preto kazdy blb prirovnaval hlavne prve varianty covidu ku chripocke. Lenze chripocka je vazne virusove ochorenie, nielen soplik.
Ja som teda aj s detmi mala pri omikrone priznaky chripkove, najmladsie dieta mi malo horucky cez 40 stupnov 3 dni, volala som uz na urgent, davali sme kazde 3,5 hodiny na striedacku max. davky Nurofenu a Panadolu, nezaberalo, zabaly to stiahli tak na 39,2 a potom za hodinku to slo zase hore. Som myslela, ze tu "chripocku" si odlezime v nemocnici s nim.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre