Ahojte, som este len na zaciatku tehotenstva akurat zacinam 8tt, pred tyzdnom som ochorela nakoniec sa z toho vyklul covid cize virus… vsade na internete citam spojitost s chorobou v prvych tyzdnoch ako suvis so vznikom razstepov pery a podnebia… 🙁 velmi sa obavam ci by ma virus takto skoro mohol sposobit prave tuto vadu u dietaťa 😞 prosim su tu mamicky ktore mali choroby uplne skoro v tehotenstve a ich dieta nema ziadne nasledky?
Ja som bola v prvom tehu pocas 1. Trimestra 3x chora, imunita uplne odisla. Dcerka zdrava, ak neratam atopicky ekzem .
@blaazi naozaj? Mozem sa opytat co si mavala aj teploty alebo len nejake prechladenie dutiny hrdlo?
Mnozstva zien boli chore na zaciatku teh. A deti maju zdrave .
Niektore sme boli chore vaznejsie a deti mame zdrave tiez
Pocas tehotenstva som mala 2x covid, crevnu virozu, chripku, anginu, zapal dutin a este aj starsie dieta doma s kiahnami.. brala som 2x antibiotika. Lepilo sa na mna totalne vsetko. Dieta vyzera, ze je ok.
Ja si uz velmi nepamatam, viem len ze som z toho stresovala, co bude s babatkom, takze predpokladam, ze aj horucka, vtedy bola akurat pandemia, ale pamatam si ze testy som pozitivne na covid nemala ani raz
@diewcatqoo wau tak to si toho pozbierala celkom dost 😕 mozem sa opytat ci nieco z toho prebehlo aj uolne na zaciatku v prvom trimestry?
Ano, crevna viroza, covid a kiahne v prvom trimestri. Ale ja som kiahne nemala, len dieta, o ktore som sa starala. No nebolo mi vsetko jedno.
Ked uz teda, ja som mala klostridiovu infekciu, tuberacky kasel 2 mesiace, v 7 mesiaci kiahne a hned na zaciatku t. Chorobu tiez
Ja som bola vkuse chorá, moja imunita bola na bode mrazu. Počas prvého trimestra asi 3-4x ale aj potom neskôr počas celého tehotenstva. Mala som aj postcovidovy syndróm, som sa veľmi dusila, musela som ísť aj na urgent 2x. Potom som dostala ešte aj výpadky zorného poľa, nevedela som rozprávať, pravdepodobne TIA, no na MRI už nič nevideli. Napriek všetkému dcéra má 19m a je úplne v poriadku 🙂 počas prvých mesiacov mala dlhšie apnoicke pauzy počas spánku. Používali sme monitor dychu. Neviem či je tam súvislosť alebo nie. Držím palce 🙂
Já jsem nemocná nebyla vůbec, ani běžné nachlazení, a syn se narodil s rázštepom 🤷🏻♀️ Ale ano, jako první hned byly dotazy na choroby v těhotenství
Švagriná mala počas tehotenstva 2x covid a pohoda jahoda.
Toto počujem 1x. Ja, sesternica, kamoška, všetky sme mali covid v prvom trimestri a deti sú v pohode.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Kamoska mala a dieta vyzera top, bude mat 3 roky maly. Tiez do 12tt covid