Choroba v tehotenstve

kajka21
18. okt 2024

Ahojte, včera som bola u lekárky s tým že som chorá mám nádchu a kašlem ale nemala som žiadny vírus v sebe tak mi iba povedala že si mám kúpiť stop kašeľ a nejaký sprej do nosa a do hrdla. Tak sprej do nosa mi nedali ani sprej do hrdla pretože to sťahuje maternicu, tak mám iba sirup a morskú vodu do nosa ale to mi vôbec nepomáha, dnes je to ešte horšie. Lenže začínam tak kašľať že mám kŕče v podbrušku a mám silný výtok som momentálne 6+2tt a bojím sa. Mal to niekto podobne? Pomohlo vám niečo? Dúfam že sa nič zle nestane. 😢😅

really8
18. okt 2024

@kajka21 sk chces uvolnit sople chod von. Pamatam si ako som stavala na balkone aj 30 minut v noci co som mala take ucpane dutiny. Ale ja som pouzivala aj normalne kvapky. Stop kasel mi zabral.

kajka21
autor
18. okt 2024

@really8 a jedli ste to iba 3 krát do dňa tak ako je napísané?

really8
18. okt 2024

@kajka21 ano. Vacsinou teda rano a vecer. Inak horuci caj s medom. Vela tekutin cez den mi trochu pomahalo zahnat bolest, tak som si ho setrila hlavne na noc

diewcatqoo
18. okt 2024

Sprej do hrdla a krku je Stopkasel Angin-ex a mozu ho aj tehotne. Vyslovene mi ho odporucala moja obvodna lekarka, aj gynekolog, aj v lekarni a aj na krabicke je napisane, ze je vhodny pre tehotne a dojciace zeny. Fungovala som na nom cele tehotenstvo - mala som pocas tehotenstva 2x covid, zapal dutin a aj chripku a vsetko ok.
V takom skorom tyzdni je to vsetko bud alebo. Ak sa nahodou stane, ze potratis, najpravdepodobnejsie to nebude z toho lieku, ale skor kvoli tomu, ze babatko sa nevyvijalo dobre.

rurutiax
18. okt 2024

@kajka21 Stopkašel má aj sprej do hrdla ten môžeš. Tiež som ho brala v tehotenstve. A na sople si môžeš dať kľudne nasivin soft.

nevenka
18. okt 2024

@kajka21 ja mam 4 deti a brala som na zaciatku aj antibiotika, aj Olynth do nosa, to je lokalne. Mne lekar vzdy tak povedal, ze radsej hocico lokalne, ako potom zo zatekajucich soplov mat zapal priedusiek, pluc. Brala som naozaj vselico, bola som chora casto, v poslednom tehotenstve som 2x mala covid, crevnu chripku, a do toho sa starat o 3 deti a choreho muza. Tazke to bolo, a bez Paralenu a Olynthu by som umrela nacisto. Dieta je tu a zdrave.
Z prirodnych sirupov proti kaslu je najlepsi za mna lisajnikovy sirup od Livsane. Ale aj ten len do 17 poobede. Aspon mne robil dobre. Mala som suchy kasel.

angel993
18. okt 2024

@kajka21 ja odporúčam inhalovať. Bola som tiež na začiatku tehotenstva chorá a inhalovanie mi veľmi pomohlo, nakoľko doktorka mi nechcela dať žiadne lieky, ešte mi aj vyčítala že som brala Paralen pri horúčke.

kajka21
autor
19. okt 2024

Ďakujem Vám pekne za rady ☺️

adaluc338
19. okt 2024

Tiez som si presla takou chorobou ale v 19 tt. Mne lekarka hned povedala ze mozem iba paralen, a sirup proti kaslu, aj ten iba jeden konkretny mi odporucala. Inhalovala som vincetku a v izbe som mala pusteny difuzer s eukalyptusovy olejom. Dlhsie to trvalo ale preslo. Vela caju som pila a vela spala. Skore uzdravenie.

kajka21
autor
22. okt 2024

@adaluc338 ďakujem áno mne je už lepšie. Len ja som sa bála že keď som tak silno kašlala aby sa nestalo dačo ale našťastie to už trochu prešlo a tak dúfam že je všetko v poriadku

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre