Ahojte
Som v 8 týždni tehotenstva a chytila ma silná nádcha. Mám upchatý nos, sopel, pokasliavam, teploty zatiaľ do 37.5 a boli ma hlava. Tým, že som tehotná, som aj hrozne unavená, býva mi zle od žalúdka. Do toho tieto horúčavy.
Prosím vás, máte nejaké tipy, ako by som si mohla uľaviť, aby to rychlo prešlo? U lekára som zatiaľ nebola. Dávam si Paralen, vitamín c, caj, ovocie, zeleninu.... Bojím sa o bábätko, aby bolo v poriadku
V prvom trimestri je snáď každá chorá 😃 a bábätko je absolútnom poriadku 🙂 . Ja by som paralen dávala len ak ta teplota stúpla tak len na zníženie. Ešte kurací vývar odporúčam a studené obklady 😊 obklady sú skvele na zmiernenie bolesti,mne vždy uľavia. A ak máš difúzer tak ten pomôže na lepšie dýchanie (samozrejme bez oleja) .
A iné lieky ti podľa mňa ani nedajú,keď si tehu. Veľa oddychuj a skús ešte zázvor ten je tiež výborný. Nech ti to prejde čím skôr tehula,držím palce 🤍.
Pri 37.5 by som miesto paralenu skúsila vlažnú sprchu (nie studenú! len proste chladnejšiu ako tvoje telo). Už vyššie spomenutý zázvor je super na chorobu aj na tehotenskú nevoľnosť. Sprav si čaj, ale citrón a med si daj, až keď už bude mať okolo 70 stupňov, nech nestratia účinok.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?