Choroba na úplnom začiatku tehotenstva

lexi245
11. máj 2019

Ahojte kočky, ešte len prednedávnom mi vyšiel pozitívny test a v pondelok sa chystam k mojej doktorke. Stala sa mi však taká vec že dnes lezim v posteli s hroznou bolesťou v hrdle opuchnutou mandľov, bolesťou v uchu a teplota mi stúpa hore. Hrozne sa bojím, že sa niečo stane bábätku keďže sa nám s priateľom konečne podarilo, prosím poraďte niečo čo pomôže ďakujem pekný vecer

ukulela
11. máj 2019

@lexi245 ja som takto bola chora, ked som este nevedela, ze som tehotna a potom aj kratko po zisteni tehotenstva. horucky, hrdlo, sople .... mohla som paralen (ten pocas tehotenstva mozes). do nosa detsky nasivin, alebo len morska voda. na hrdlo/kasel mi poradil lekar, alebo lekarni, co som mohla. ak ta ale boli ucho, sib k lekarovi, aby to nebol zapal stredneho ucha, ak mas doma, kvapni si tam burowe kvapky, stiahnu ti bolet. ja by som s takymito symptomami isla aj hned na LSPP (teda po novom APS - pohotovost - je do 22.00. potom by si malla stihnut este aj pohotovostnu lekaren do 22.30) - radsej takto "otravovat", akoby ti mal do pondelka prepuknut nejaky zapal.

janulka257
11. máj 2019

dávaj si pozor na teplotu... aby ti nešla nad 38... lebo 39 je už potom nebezpečná aj pre bábo.. ja som sa takto na začiatku liečila cibilovym čajom 😁 pri teplote môžeš Paralen, pri bolesti hrdla septilen a pri kašli hedelix - všetko mám odskúšané 😁

ukulela
11. máj 2019

@lexi245 alebo na tu pohotovost aspon zavolaj, ja zvyknem aj takl riesit veci, aspon sa poradit, ci sa oplati prist, alebo co mas dalej robit ...

lexi245
autor
11. máj 2019

Ďakujem kočky, čelo som si potrela zatiaľ alpou a do ucha som si tiež dala vatu trochu namocenu v alpe.. rozmýšľam že na noc si dám aspoň polku paralenu nech sa trochu vypotim.. a tá mandla mi tak boli ledva prehĺtam

sta0
11. máj 2019

@lexi245 na hrdlo skús kloktať slanú vodu.

ukulela
11. máj 2019

@lexi245 paralen si daj normalne cely,

lexi245
autor
11. máj 2019

Alpa mi stiahla teplotu takze už mám zatiaľ v norme na 36,8 ale to ucho boli doslova take pulzovanie v ňom a sem tam puká a hrdlo tiež.. do ucha som si tiež dala vatu namocenu v alpe snáď pomôže do rana

asia83
11. máj 2019

@lexi245 Treba ísť k doktorovi, hneď. Zápal treba liečiť, je nebezpečný pre zárodok.

shizuru
12. máj 2019

@lexi245 bat sa nemusis... Ja som zistila ze som tehotna vikend po tom, co som sa cely tyzden ladovala liekmi, lebo som bola chora. Zaroven som v ten tyzden sa aj pripila.... Ale nic sa nestalo 🙂 decko je uuuplne v pohode 🙂 a pripadne lekar vam povie ktore lieky mozete a ktore nie 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre