Ahojte. Idem si k vám po radu. Najprv napíšem,že som sa nato totálne zabudla opýtať na hematologii. V rodine má jeden člen kovid, bývame spolu, zistili sme to az teraz testom , samozrejme je chorá už viac dni koronu sme si len potvrdili. Snažili sme sa všemožne od seba izolovať, žiaľ nepodarilo sa.Ja som bola poobede na hematologii,zmienila som sa, že má troška skrabe hrdlo, teraz sa k tomu pridrzila aj hlava takže si myslím,že budem nakazená tiež, test som si ešte nerobila asi by ešte nič neukázalo. Na hematologii mi zistili poruchu zrážanlivosti krvi ,mám HGB 106 , predpísala mi injekcie Clexane 0,2 ml. Moja otázka je , či si ich môžem pichať keďže už sa necítim dobre , bolesť hrdla stúpla, bolesť hlavy tiež. Teplotu zatiaľ nemám. Takže môžem si tie injekcie pichať aj keď som chorá? Alebo radšej dnes nepichnut a zajtra zavolať svojmu gynekológovi? Ďakujem za odpovede
@majamat ďakujem ti moc za odpoveď, ešte sa chcem opýtať keď bude najhoršie môžem si dať Paralen ? Nebude to mať na tie injekcie žiaden vplyv ?
mozes, uziva sa bezne pri tychto inj.
Ja som pichala fraxiparin naďalej bez ohľadu na to,že som mala covid
@domka222 ďakujem ti za odpoveď 🙂
Áno môžeš pichať,aj keď si chorá. Máš nízky hemoglobín, to je to HBG. Ľudovo povedané chorobnosť. Clexane sa predpisuje na základe hodnôt Quicku (INR,PTs,APTT,APTTR,FBGD a faktorov). Niečo si musela mať pozitívne a preto máš Clexane.
@chelsey987 ďakujem ti veľmi pekne🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
HGB nema nic so zrazanlivostou, aj ked pri vysokych hodnotach cervenych krviniek je krv husta hrozi zvysene riziko, no pri nizkych nie.
ten Clexan je na riedenie krvi a tebe sa predpokladam dost zraza, ked ho mas predpisani.
ak ho mas brat, tak ho ber. ludia ho beru aj ked su chori, dokonca pri kovide v tazssich pripadoch sa vyslovene predpisuje, cize u teba je zrejme aj dost potrebny.