Ahojte , baby vôbec sa nevyznám v Tom cervikalnom skóre , viem , že je tu o Tom viac diskusii ale aj tak. Som v 38 tt od dnes , zajtra mám ďalšiu kontrolu, na poslednej v 37 tt som mala CS 5. Doktor ale nepovedal ani slovo. Viem , že niektoré už v CS 6 idú rodiť podľa diskusii , ja ešte ale nič necítim , aj keby som už najradšej rodila :D
Je to skore, ktore zhodnocuje dilataciu, skratenie, poziciu a konzistenciu krcku. Je to skor orientacne, mnoho lekarov uz toto skore ani nezapisuje do tehotenskej knizky. Neda sa na to uplne spoliehat. Ja som mala na jednej kontrole skore 5, potom 4 a potom zas 5. A ani netusim, ake skore som mala, ked sa zacal rozbiehat porod.
Kazdopadne, v tak vysokom tyzdni uz v podstate mozes porodit kedykolvek. Drzim palce.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
CS ma max 10 bodov, hodnotia sa tam rozne parametre (co ked nevies za ktory mas kolko bodov, tak je to dost na nic) a 5 je na tvoj tt fajn, ale urcite to neznamena ze zajtra porodis ale podstatne je, ze to neznamena ani to, ze zajtra NEporodis. Tie parametre co sa tam hodnotia sa mozu zmenit naozaj zo dna na den a niektore aj za par hodin, takze na tvojom mieste by som vobec neriesila nejake skore a udaje z knizky, na porod mas este cas a zaroven to moze prist hocikedy. Drzim palce🍀