Dievčatá - tehuľky, máte niektorá "skúsenosť" s červenými fľakmi (vyrážkami) v okolí nosa, úst až brady v tehotenstve????
Neviem kedy presne sa mi to vyhodilo, rátam cca začiatkom 2. trimestra a mám to do dnes (31.tt) a neviem čo s tým :( Aj u kožnej som bola, ale nepomohlo.. Pamätám si, že som to mala aj pri prvom tehotenstve (pred 9. rokmi), ale nie tak moc a tak dlho.
Stretla ste sa s tým daktorá? A pomohlo Vám niečo na to?
Ďakujem za každý príspevok ;)
@anetkatb No aj ja to pripisujem hormónom, keďže pažravku ani nič podobné počas celého tehu nepociťujem.. a taktiež, ako pri prvom tehu, aj teraz mne len samé pozitíva, čo sa týka kvality vlasov, nechtov.. až na tú "oblasť nosa" ;) Ja len, že ak má niekto niečo (prípravok) na to účinné, uvítala by som to :D Vyzerám ako keby som mala takú fest dobrú dlhodobú nádchu :D :D
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ja som to mala, hlavne na začiatku tehu, možno od 2. mesiaca. U mňa to bolo sposobene hlavne stravou. Som zvyknutá na lahku zdravú stravu kde prevažuje ovocie a zelenina a minimum bielej múky či bieleho cukru. Niekedy okolo 6. týždňa na mňa prišlo "zrave obdobie", a to som vyhľadávala hlavne všetko nezdravé. O pár dní na to som sa v okolí nosa a pod ním vyhadzala a mala červené fľaky a vyrážky. Ja som to u lekára neriešila lebo som vedela že je to stravou. Teraz už našťastie zrave obdobie odznieva a pokožka sa mi pomaly dostáva do normálu. To je môj prípad, možno u teba to bude len zmenou hormónou, v tehotenstve sa toho v tele deje veľa. Taktiež sa môže zhoršiť kvalita vlasov či nechtov. Už to máš za pár tak vydrz, po pôrode sa telo dostane zase do normálu.