Ahojte, je tu niekto kto si pichá Fraxiparine?
Zo začiatku mi to nerobilo žiadnu reakciu, ale teraz už keď ich mam viacej za sebou, tak to mam červené okolo vpichu a aj citlivé na dotyk...
A modriny ani nevravím 😂
Neviem ci ísť na hemosku, alebo to neriešit..
Ďakujem a pekny den prajem 😍
Ja mám podobný problém. Prvé týždne v pohode sem tam modrinka a teraz ako mi rastie bruško mam to aj červené a hlavne ma to veľmi svrbí. Začne to svrbieť tak na 2 - 3 den od vpichu. Doktorka hovorila že to nie je alergická reakcia. No čo musíme vydržať. Už neviem kde si to pichať. A takisto hrče sa mi tvoria a zmiznú tak po 4 dnoch kým sa mi to vstrebe.
Ja si tiež pichám, prvých 30ks bolo úplne v pohode, teraz posledné dva dni sa mi tiež objavil jeden červený fľak a riadne to svrbí a ďalšie 2 pichnutia sa mi spravili hrčky a jedna modrina. Zajtra idem na hematológiu, tak sa popýtam, či je to OK.
Hmm podla mna sa na to treba ist spytat. Ako modrinky , hej to sa spravi, ale rie flaky, podla mna to bude nejaka reakcia. Aj si striedas miesta vpichov?
Jasne, ja si to picham do rúk a stehien, do brucha mi to neodporucili...
Tuším, ze všade majú iné praktiky a názory..
Ale tak, co by sme nevydržali pre naše ratolesti, hlavne, aby sme ich držali uz v náručí 😍
Alergia,na 100%! Necakaj na kontrolu. Ja som mala stavy,ze som ani nespala,tak to svrbelo. Vymenila za clexane a hned zlepsenie. Teraz ani bodka po vpichu neostava. Drzim palce
určite treba isť na hematológiu, ja som užívala fraxiparín od začiatku tehotenstva a trpela som do 6 mesiaca, svrbelo ma cele tele...teraz si už mesiac pichám clexane a svrbenie prestalo, žiadne bolestivé hrče ako po fraxiparine. Pekné tehotenstvo prajem
Ahoj, ja si picham fraxiparine 3 týždne. Picham do ramien, modriny sú strašne , ešte aj hrče sa mi z toho urobili..dnes som sa pýtala dr, či je to normálne ona povedala, že áno, že po fraxiparine sa to stáva
Ja som si to pichala 3roky a mávala som také červené aj modriny som vizerala ako dobita ale potom to zmyzlo
@noemi155 pichala som si celé tehotenstvo, doma do brucha a v nemocnici mi pichli do ruky. Mala som modriny aj červené flaky. Som necelých 5mesiacov po pôrode, a 4 mesiace bez injekcií, ešte stále mam modriny, ale už menej viditeľné. Dúfam, že do leta úplne zmiznú. Najdôležitejšie je, že sa mi podarilo vynosiť dieťatko do konca.
@evkaor aj ja som si pichala celé tehotenstvo a ešte aj celé 6nedelie a už si to nepicham 2roky ale miesta kde som si to pichala bolia po stlačení dodnes
Ahoj.Flaky,modriny a bolestive hce su bohuzial ok,neda sa tomu vyvarovat.Ale svrbenie ok nie je.Vtedy menia za ine injlieky.Mne dali fragmin.Fraxiparin obsahuje nejake soli,ktore sposobuju svrbenie.Uzila som si s tym svoje...
Pozdravujem. Aj mne po istom čase začalo svrbenie a červené fľaky v okolí vpichu, škriabala som si to najmä v noci. Najskôr mi hematologička odporučila zmeniť dezinfekčný prostriedok, no nepomohlo. Od pondelka si pichám Clexane, ale to zase dosť bolí a modrina ostáva po každom vpichu :( Ale aspoň nesvrbí a nemám červené fľaky... Ostáva len vydržať...
Baby,aky dezinfekcny prostriedok pouzivate? Ja Alpu,moze byt?
Neries, alergicka reakcia vyzera inak. Toto je standard 😅 az to svrbenie a velke cervene mapy. Ja uz vyzeram ako keby ma chlap kazdy den bil
@mikina15 aj ja alpu, tú mi doktorka kazala zmenitna na dettol, ale stale rovnako
@mikina15 fuha, tak som nečakala, ze ti to zmení, tak sa tam stavím aj ja spýtať v pondelok, či mi to teda zmenia alebo nie, ale viem, že mi vtedy povedala, keby mam červený fľak väčší ako dvojeuracka, tak mam prísť, len keď raz to mam také, potom také, tak som z toho taka zmätená, či vydržať, alebo to riešiť...
Tiež používam alpu
@noemi155 urcite to ries. To sa ti moze zhorsit zo dna na den a nebudes spat,co ti moze “horiet” brusko. Je to fakt neprijemne ked uz sa zhorsuje ten stav reakcie. Das si clexane a nebudes ani vediet.
@gabuliacik ja si picham ramena a stehná
@noemi155 to je uplne jedno kam. Ked reagujes,nieco vadi tvojmu telu. Nebudem ta prehovarat. Tvoje telo... ale ta ulava bola neskutocna
@gabuliacik určite tam skočím, sama som zvedava, lebo ma to bolieva aj na dotyk aj po niekoľkých dňoch pichania... Ďakujem ti
@noemi155 drzim palce,nech si co najviac v pohode. Uvidis ako bude dobre
@noemi155 tak ako, vymenila ti ten fraxiparin? Ja som si tacala pichat par tyzdnov dozadu a tiez ma obcas svrbi miesto vpichu ake nie je to nic strasne. No a sem tam sa mi spravi aj ta ruzova mapa okolo - s priemerom tak 1,5cm. Ja mam hematologicku zial dost daleko, 160km, tak neviem..asi este pockam, ako sa to bude vyvijat. Prvu kontrolu mam u nej az za 4 tyzdne, ked budem v 13tt. Aj Vam povedali, aby ste prisli az vtedy? Zda sa mi to divne, ked mam byt v tehotenstve sledovana aj po hematologickej stranke.
@rebelka2014 Ja chodím tiež 1x za mesiac na kontroly. Po alergickej reakcii (svrbenie) na Fraxiparín mi vymenili za Clexane. Tie sú v pohode, len ma to už stále viac bolí, keďže už dlhšie pichám do nohy. Ale prekonám sa, vydržím 🙂
@mikina15 mna hematologicka este nevidela, v tom 13tt pojdem k nej v tehotenstve prvy raz.
@rebelka2014 Nemusis sa.obavat,injekcie mas,robia co maju a bude dobre😉
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@noemi155 to môže byť alergia, na hematologii ti to vymenia za clexane. Mne sa fľaky robili asi po mesiaci, ale potom zase zmizli, tak som to neriešila.