Červené fľaky na tvári v tehotenstve

tessa2299
1. nov 2022

Ahojte. Mali ste v tehotenstve cervene flaky na tvari? Su ploche, nesvrbia. Vredy to nie su. Citala som o pigmentovych skrnach, ale to sa mi nezda, lebo tie vraj byvaju hnede alebo zlte.

layla123321
1. nov 2022

@tessa2299 ahoj, ja som mala na krku a za ušami červené nesvrbive fľaky, normálne sa mi spravil atopický ekzém na pár týždňov (kožná potvrdila)... A ako prišiel, tak aj odišiel.

tessa2299
autor
1. nov 2022

@layla123321 ja to mam taketo. Tak asi sa nevyhnem koznej 😏 aj ti dala nejaku masticku na to?

tessa2299
autor
1. nov 2022

@layla123321 ale teraz ked som si porovnala to moje co mam a fotky z netu atopickeho ekzemu, tak mi to nepride ako on.

oskorusa
1. nov 2022

@tessa2299 mohla by to byť perioralna dermatitida. Bioderma peri oral výborne na to zaberá. Odporucam sa poradiť s dermatológom, výmenný lístok nepotrebuješ. Držím palce

layla123321
1. nov 2022

@tessa2299 nedala mi nič, povedala, že môžem všelijaké mastičky, aj že mi môže predpísať, ale že vzhľadom na to, že je to pravdepodobne hormonálne, tak zbytočne, kým sa neupravia hormóny, tak nič s tým sa nenarobi... Takže som len hydratovala bežným kremom bez vône.

tessa2299
autor
1. nov 2022

@oskorusa dakujem. Asi to bude ta perioralna dermatitida. Rano ked sa zobudim, tak to mam presne taketo vysusene. Ked to zoskrabkam tak to mam len cervene. (Foto ilustracne)

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre