Červená krv na začiatku tehotenstva

no_co_uz
1. jan 2023

Ahojte. Vo stvrtok mi bolo z krvi potvrdene tehotenstvo (som po KET). Ziadne problemy som nemala (v den ocakavanej MS,v utorok akurat hnede spienie a MS bolesti, ktore nakoniec neprisli - a teda stvrtok potvrdene tehu - 13 DPT 910 hcg).
Dnes nad ranom okolo 4tej som isla na wc a vsimla som si po utreti "ruzovkaste" na toaletaku.
Tak som zasla trosku s tym toaletakom dnu a na nom cervena krv. Nestalo sa vam nieco take a bolo vsetko v poriadku?
Nebolo to silne (na vložku), ale zase to neboli ani 3 kvapky - proste ked som zasla tym toaletakom dnu tak mi to prislo ako dost...Dala som si teda intimku a isla spat s tym, ze uvidime do rana...Vstala som - intimka cista - ale ked zajdem toaletakom dnu zase je od krvi - ale uz nie je cerstva cervena ale hneda - mozno pozostatok tej z rana?
Ake spinenie "cerstvej" krvy sa este povazuje za OK? Moze to byt hroziaci potrat?
Teraz ked uz nemam cerstvu moze byt babo ok?
Napadlo ma, ze ma v jednu chvilu - asi o 3tej rano chytil taky dusivy zachvat kasla. Mohla to byt len nejaka puknuta cievka alebo nieco take? Kolko krvy z takej puknutej cievky moze vyjst?
Zajtra idem do CAR tak im to urcite poviem. Ale som nervozna, tak mozno vy mate podobnu skusenost. Bojim sa :(

kiki68
1. jan 2023

@no_co_uz ja pri normal tehu som mala toto do 22tt, nasadene od zaciatku az do skoro konca magnezko a do pol druheho trimestra utrogestan. Plus tehu aspirin. Ale vysledok je v poriadku, uz ma 2,5 roka a je zdravy ako buk. Mne povedal Gyn, ze kym nejde cira krv prudom je este dobre. Ze toto su take rozne mensie neduhy, nejake cievky, male hematomy, nieco, co sa vstrebava. U mna islo aj o krce a moje telo ma problem s produkciou hormonov pre rast placenty. Takze sa to nejako takto uplacalo. Drzim palce. Hlavne sa neboj.

no_co_uz
autor
1. jan 2023

@kiki68 ja bolesti nejake extra nemam. Teda by mi mohlo pomoct magnezium?

kiki68
1. jan 2023

@no_co_uz no mne dal ihned a dost pomohlo. Ale ja som mala naozaj neprijemne stavy tych krcov. Vies u mna to este bolo aj to, ze mam syndrom drazdiveho creva a tak ako si to tam robilo viac miesta, tak jedno s druhym to robilo neplechu. Aj porod bol kvoli tomu taky, ze fuj. To magnezko dost pomohlo u mna. Bol klud dost dlho

no_co_uz
autor
1. jan 2023

@kiki68 dakujem ti za radu. Snad to bude ok. Takyto vstup do noveho roka som si teda nepredstavovala :(

kiki68
1. jan 2023

@no_co_uz ja som mala 14tt presne takto na Silvester a tiez ma to desilo. Ale to bude v pohode neboj

ja_bb
1. jan 2023

@no_co_uz Ja som mala tak,že to bolo stále na vložku.mala som polyp,vraj z toho.v 34tt som porodila a Dr vravel, ze toho magnézia som mohla aj 2 tabletky naraz uzivat nie 2x 1, mávala som to skoro ako pri MS, vela,pôrod sa rozbehol sám,ale nevedeli z čoho až toľko šlo,lebo z polypy nie...tak keď to zosilnie,spýtaj sa na dávkovanie magnezia

no_co_uz
autor
1. jan 2023

@ja_bb urcite sa na to opytam. Teraz ked idem na wc, tak uz neide nic "nove". joj snad to bolo len nieco ozaj chvilkove a bude vsetko v poriadku. Spravila som si aj teraz test, tak druha ciarka je krasne silna - silnejsia ako kontrolna..Aj ked neviem ci by tak rychlo vedelo klesnut hcg, keby nebolo daco dobre.

kiki68
1. jan 2023

@ja_bb mne dali nejako okolo 650mg magnezka denne. Zo zaciatku ma az motalo z toho 😀

evickuska
1. jan 2023

@no_co_uz aj ked sa to pise lahko, mne nevysli 3 KET a ono co sa ma stat stane sa, vzdy som mala HCG super a za 2 az 3 tyzdne odislo. Neboj sa a nestresuj sa je najdolezitejsie.

lorin29
3. jan 2023

@no_co_uz vždy keď sa objaví krv treba ísť za gynekológom... Môže byť prasknutia cievka len čo je lepší prípad ale aj tak to treba skontrolovat

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre