Celodenná nevoľnosť v prvom trimestri - rady a tipy

daniela_p
14. jan 2022

Prosím baby, poraďte niečo na celodenné nevoľnosti. Už piaty deň mi deň aj noc strašne zle od žalúdka, napína ma, niečo sa aj donútiť zjesť, ale už sa cítim slabá … nemáte niečo čo vám pomohlo? Nejaký čaj alebo neviem, hocičo iné 😞… som 6+2tt

nicoli02
14. jan 2022

joj moja, držím palce, nech to čím skôr prejde. ja som mala takéto obe tehotenstvá a nič mi nepomáhalo, len to prečkať.

tehotna40
14. jan 2022

Úplne to asi neprejde tento prvý trimester ale mne veľmi pomáhalo sa hneď po zobudeni trochu najesť a vypiť vodu s citrónom. Keď aj pol rohliku. Prešli mi nevoľnosti v 13tt. Držím palce a veľa zdravia

sima1415
14. jan 2022

Mne trochu pomohla Pepsi a kukuričné chrumky , 100% pomarančová šťava a domáci chlieb na tomto som bola skoro 7 mesiacov :D

daniela_p
autor
14. jan 2022

@tehotna40 vodu s citrónom si dávam aj ja, ale napína ma aj z nej … dúfam, že to čím skôr prejde .. je to len 5 dní a ja mám pocit, že prešiel mesiac 😫

daniela_p
autor
14. jan 2022

@sima1415 ja som sa včera z čerstvej pomarančovej šťavy povrcala 🤭.. idem skúsiť Pepsi, akurát som si ju otvorila lebo už som zúfalá .. sladké vody som nikdy nemala rada

barbora0308
14. jan 2022

@daniela_p Joj nezavidim 😏 som strasne rada, ze uz mam toto obdobie zasebou. Mne bolo tiez neustale zle, cely prvy trimester, no nasledne to zo dna na den preslo. Mne jedine, co pomahalo bola ochutena voda Vöslauer, konkretne s prichutou Guave, da sa kupit iba v DM-ke. Guave je dobra na zaludok a podporuje travenie. Stale na tejto vode ficim, lebo mi obcas este po veceroch byva tazko, ale tato voda ma zachranuje 😊. Inak niektore mamicky si chvalia aj kokosovu vodu, ja osobne nemam odskusane, kedze sa mi osvedcila tato Guave mineralka. Prajem vela sil 👍.

daniela_p
autor
14. jan 2022

@barbora0308 ďakujem skúsim 🙂

0timea
14. jan 2022

@daniela_p mne teda nebyvalo zle cely den,ale v lekarni mi odporucali zazvorove lizatka,vzdy rano si dat aspon nejaky suchar a na zaludok aj matovy caj

alanko20
14. jan 2022

Tu vodu s citronom skus s ladom alebo si vychlad- ak ti to nevadi, nie ze ta z toho zase chyti best hrdla. Ja som pila vsetko s ladom. Napinalo ma aj z cistej vody. Aj bublinky su super. A tiez mi pomahalo, ked som sa isla von prejst, skus ist na vzduch, ak mas moznost kvoli praci, atd.

daniela_p
autor
14. jan 2022

@alanko20 ja som momentálne doma, čo mi aj celkom vyhovuje, lebo v práci by som nevydržala .. chodím sa sem tam prechádzať, vzduch ma celkom preberie ale na ten žalúdok nie, tak musím len vydržať a skúšať, čo mi aspoň trosku zlepší stav

veronikatok
14. jan 2022

@daniela_p Ahoj, ja som momentálne podobne ako ty 6tt1d, je mi presne tak ako píšeš. Som najedena -je mi zle, som hladná - otvorím chladničku hneď mi príde ešte horšie , dám si vodu zle, dám si sladkú vodu tiež zle. Nevraciam ale strašne mi je zle zo žalúdka. Zatiaľ som neprišla nato čo by pomohlo. Snáď to čoskoro prejde.

daniela_p
autor
14. jan 2022

@veronikatok presne tak .. ja len dúfam, že nám to teda pomaly prejde … neviem si predstaviť, že v takom stave by som mala byt ešte niekoľko dní, nebodaj týždňov 😬 .. skúšala som Pepsi, zdalo sa mi, že trošilinku sa mi uľavilo, ale asi tak na 20 min, no potom mi z nej skôr zle ostalo .. pošlem manžela ešte pre tie zázvorové lízatka,.. držím palce nech aj tebe to prejde 🙏🏻

sojorez
14. jan 2022

Zazvor pomaha, no riedi krv, takze opatrne s mnozstvom. Pomaha nemat uplne prazdny zaludok, jest po mini mnozstvach, rano uz pri posteli nejaku piskotu alebo keks a az potom vstat. Niekedy nepomoze nic. Ja som sa prezvracala do 4.mesiaca, vaha padla o 6 kil, myslela som, ze k oltaru pojdem s kyblikom.

daniela_p
autor
14. jan 2022

@sojorez snažím sa presne jesť, vystihnúť kedy mi trošilinku lepšie .. len ako niečo zjem, zas je to horšie .. a ešte aj v noci … ako čítam inde, trvá to až do 12-16tt 🙈 neviem ako to zvládnem

alanko20
14. jan 2022

@daniela_p tak skus nieco studene, urob si lad, ak z toho neochories. Kup si bublinkovu mineralku. Ja som nejaku dobu jedla len rozok, salamu, grepy, nic mi nechutilo.

daniela_p
autor
14. jan 2022

@alanko20 rožok so salámou u mna vyhráva 🙈 tk jedine mi chutí, hoci mi po ňom ostane strašne zle .. bublinky si dávam, ake zas veľa nemôžem, nafukuje ma to … ale skúsim aj niečo studené 🙂

bazde
14. jan 2022

Čistá voda a piškoty ...pomáha aj coca cola a lizatka z lekarne

bazde
14. jan 2022
vanesa0905
14. jan 2022

@daniela_p tak ja ta asi nepoteším som v 20 týždni a stále ma tehotenská nevoľnosť neprešla nonstop ma napína celý deň 😔 mne už nepomôže nič asi si len na to zvyknúť... Do 3 mesiaca to ale bolo fakt strašne pretože som k tomu bola aj strašne slaba žiadna energia takže som bola stale len v posteli.. Skus minerálku fatru ta by ti mohla trochu uľaviť a mne pomáhajú aj tabletky coculine kúpiš ich v lekárni sú to homeopatiká proti nevolnosti a môžu to tehotné

daniela_p
autor
14. jan 2022

@vanesa0905 presne slabá sa cítim aj ja, už mi kilo išlo dole, to ja si nemôžme dovoliť už teraz mám len 48 kg 😬 a veru nepotešila no ale prajem ti, nech ti to už ustúpi a mohla si užívať tehuľkovanie ☺️

daniela_p
autor
14. jan 2022

@bazde akurát ich testujem tie lizatka, tak uvidím 🙂

laurika85
14. jan 2022

Kokos, toto som asi ja pisala. Mne je tiez tak strasne zle, celucky den, ze uz neviem co robit. Pri prvej mi bolo zle iba rano, teraz nonstop, aj v noci. A to som uz 10 ty tyzden. Len verim, ze to cochvilka prejde. Nepomaha mi nic, snad len sladka voda, dnes konkretne Vinea, aj to len kvoli tomu ze ja uz potrebujem cukor, lebo som tiez slaba. Asi fakt musime len vydrzat. Ale velmi mi pomahaju mandarinky, to je jedine, z coho mi nie je zle. Hlavne sa nemozem prepchat, musim len trosicka si zdipkat, lebo potom je to katastrofa. A tie zazvorove lizatka pomohli?

daniela_p
autor
14. jan 2022

@laurika85 trošičku sa mi zdalo, že aj áno, ale čakala som viac .. zajtra ešte vyskúšam .. ja si dávam Pepsi, ale zatiaľ som nenašla nič, čo by trochu viac uľavilo … musíme to teda len vydržať asi nejako 🙏🏻

daniela_p
autor
15. jan 2022

Skúšala som asi skoro všetko, čo ste tu písali .. nič nezaberá 😔 tak musím to len nejako pretrpieť, držím aj vám baby palce, ktoré máte take nevoľnosti, nech to zvládneme 🙏🏻

laurika85
17. jan 2022

Ja som si myslela, že už som na tom lepšie, včera bol celkom v pohode deň, ale dnes zas katastrofa :( u mňa stále platí sa neprepchávať, jesť len tak, aby som nebola hladná

daniela_p
autor
17. jan 2022

@laurika85 ja som dnes u lekárku tá na mna nakričala, že to mám ísť rovno na pohotovosť .. dnes som nešla, bojím sa, že si ma tam nechajú s teraz v covidovej dobe by som sa tomu chcela vyhnúť … ale tak mi je zle, že zajtra už musím ísť 😞 … bodaj by nám to prešlo už čím skôr … mne sestrička povedala, že to je známka dobrej gravidity 🤷🏼‍♀️

laurika85
18. jan 2022

@daniela_p kokos na pohotovost?? Fuuuha, to ma velmi mrzi. Aj ste tam boli? Ci uz zostalo lepsie? Mna uz sice manzel tiez posielal, ale hovorim mu, ze co mi tam povedia, musim len vydrzat. Silno presilno na Vas myslim✊✊✊

daniela_p
autor
18. jan 2022

@laurika85 ďakujem! … bola som pichli mi niečo proti vracaniu, čo efekt nemalo keďže som hneď vracala a vôbec mi neni lepšie .. keď sa to nezlepší musím tam ísť na hospitalizáciu 😔

laurika85
19. jan 2022

@daniela_p juuuj, tak to ani nepomohlo😒to ma mrzi, som myslela, ze bude lepsie🙏🙏 a vraciate casto? Lebo ja nevraciam vobec, len ma strasne strasne napina a hrozne mi je zle. A teraz Vam uz nie je lepsie? Nepomohla vobec ta injekcia?

ailiba
19. jan 2022

@daniela_p chúďatko, poznám to. Najhoršie som to mala 5.-8.tt.A bol to fakt des. Potom to bolo o niečo lepšie a 13.tt to prešlo. Moja skúsenosť je, že keď je ti veeelmi zle, tak nepomôže nič. Max. Skus po troskách sladký čierny čaj s citrónom, trosku suchárov, jabĺčko. Celkom dobre mi pomáhala čerstvo vycuckana stáva z pomaranča. Nie kúpená. Držím palce, nech to čím skôr prejde💗

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre