ahojte,
skodi nejako babatku ak sa obcas silnejsie zlaknem? Citi to nejako?
Od kedy ako som tehotna sa mi to dost casto stáva. (a to som len v 1.trim.)
Napriklad pri soferovani na cestach ked priatel necakane rychlo zabrzdi..
potom na prechadzke ked necakane vybehne z ulice pes... a potom mam dost dlhu chvilu vyssi tep.
ked nieco doma padne a necakam to.
Mozno sa to niekomu bude zdat smiesne,ale uz som citala ze nejaka baba potratila po silnom soku v 3mes.
Ja som uz jeden potrat zazila tiez, (MA) preto si davam pozor.
Dakujem
Ty sa strašne sledujes strašne. Toto sú norsmalne situácie čo si opísala ktoré prežívame všetky dennodenné ale v podstate si to neuvedomime . Ani ty by si si to neuvedomovala kebyže niesi tehotná a v tvojom prípade je tvoje zľaknutie zdvojnásobené lebo sa bojíš o babo . Neboj , bábätku sa nič nestane , to by si musela prežiť naozaj iný stres a iné tragické udalosti ktoré nejdem ani len napísať . Všetko bude v poriadku dávaj na seba pozor a užívaj v rámci možnosti tehotenstvo 😘
Nie, zdravému tehotenstvu to nemá nijako ci uškodiť.
Teoreticky nejaké veľké šoky, tragédie a podobne, by mohli vyvolať kontrakcie vo vyššom štádiu, ale v takých začiatkoch, ak nastane potrat, prakticky vždy je to z dôvodov poškodenia zárodku alebo nejakých zdravotných problémov matky (vysoká zrážanlivost krvi, nezhody v Rh faktore) a podobne.
Ale zľaknutie zo psa nijako nemôže ohroziť normálne zdravé tehotenstvo.
@jaskolka dakujem za odpoved 🙂 a v tych zaciatkoch taky bezny kazdodenny stres nemôze nejako uskodit, (okrem potratu) co sa tyka skôr toho vyvinu, kedze prave teraz sa vyvijaju vsetky organy? ja viem som hrozna, vsetko moc riesim ale naozaj sa sledujem viac nez by som mala. Uz mi to vycíta aj partner
nie nemoze 🤷♀️
Skutočne bežné stresy počas dňa, a života neohrozia tehotenstvo.
ked vsade sa moc toto riesi a kopec clankov o tom ako stres velmi v tehotenstve skodi... dufam ze ma chapete..asi kazdu zenu MA nejako poznaci
Prežila som MA a takto kvalitne mi potom z toho nešibkalo. Tým večným riešením a prežívaním všetkého ako to máš momentálne ty, si vytváraš SAMA obrovský stres a keď s tým neprestaneš, naruší ti to vzťah, lebo to časom partnera prestane baviť a takto dlhodobo to môže zle vplývať aj na bábo. Nič z toho, čo si ty opísala nijako nepoškodí bábo, to sú úplne bežné normálne situácie. Silný šok je, že vidíš, ako pri autonehode zomrie niekto tvoj blízky, nie že vybehne z vedľajšej ulice pes! Sorry za názornosť. Prestaň čítať sprostosti na internete, radšej niečo rob v reálnom svete namiesto toho.
Poviem ti to takto...boli vojny, zivelne katastrofy, ekonomicke recesie, epidemie chorob a kadejake ine naozaj naozaj tazke situacie..kedy ludia boli v permanentnom dlhotrvajucom strese..a zastali vtedy tehotenstva a porody? Nie. Rodili sa deti zdrave? Rodili. Vymrelo ludstvo lebo matky boli v strese? Nevymrelo. Ano, stres MOZE (zdoraznujem moze) mat isty vplyv, ale babatko z toho neumrie a nefunguje to tak, ze mam stres a urcite sa nieco poskodi. Navyse, skus sa zamysliet nad tym, ze robis vlastne to co nechces. Nechces mat stres, aby to neposkodilo babatko, ale tym ze nad tym premyslas pravdepodobne citis úzkosť a stres a to je presne to,co nechces. A bludny kruh je na svete. Ak mas pocut, ze sa moc obavas, skus najst nejakeho kognitivno-behavioralneho terapeuta vo svojom okoli a on/ona ti pomozu upratat si svoje myslienky v hlave a dat sa visc do pohode a uzivat tehotenstvo.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Zas take silne soky nemas ked vybehne pes alebo nieco padne ci? Hod sa do kludu a nerozmyslaj nad tym.