Časté nutkanie na močenie v tehotenstve

11. aug 2021

Ahojte, uz som tu raz písala ale potrebujem znovu poradiť som v 20/5tt a už vyše týždňa ma trápi časté nutkanie na močenie, na gynekológii som bola 4.8.2021, kde som samozrejme doniesla aj ranný moc, a sestrička ma poslala na Hematologicke vyšetrenie krvnej plazmy,, a potom ešte na oGTT, ktoré mam absolvovať až 3.9,tak isto aj poradňu mam v ten istý deň. A mala som také úplne jemne nutkanie na močenie tak som to v tej chvíli nejako nebrala do úvahy, myslela som si ze je to normálne no po vyšetrení na druhý deň to začalo byť silnejšie to nutkanie, a na WC som chodila aj chodím každú chvíľu, volala som gynekológovi ten mi povedal ze kým ma to nepali a nesvrbi že by malo byt všetko ôk. Na poslednej poradni mi povedal ze mala je nízko, môže to byť tým? Nieje to skoro?aj dlhšie mam taky žlto biely výtok to som spomínala aj gynekológovi ale nič na to nepovedal, nezapacha ani nič podobné. Stretla sa s tým už niektorá? Alebo mi viete poradiť čo to môže byť? A myslíte že môžem si zakúpiť voľno predajni liek na močové cesty že to prečistí a pomôže? Konkrétne tento ktorý vám pridávam ako fotografiu. Ďakujem vám za pomoc krásny večer.

karhu
11. aug 2021

comu to ma pomoct? si tehotna..je jasne, ze babatko tlaci na mocovy mechur

choco6
11. aug 2021

Ja by som skor brusnicovy dzus alebo sirup ako tabletky 🤷 A bude to este horsie ja som posledny mesiac nadavala neskutocne este aj v noci vkuse len na zachod chodit 🤦🤣 Inak ten vytok zvykne byt sposobeny aj hormonmi 👍

petamich
11. aug 2021

nie tie lieky budes skutocne zbytocne kupovat 🙂 nutkanie na mocenie je v tehotenstve uplne bezna vec a nie nie je to skoro, lekar ma pravdu pokial ta nic neboli, nepali, vytok nezapacha vsetko je v poriadku

tehotna40
11. aug 2021

Ahoj, nie lieky by som nebrala žiadne, a myslím si ze ti ani nepomôžu. Mne sa mala otočila v 21tt dole hlavou, bola nizko a uz aj tak zostala až do pôrodu. Chodila som na WC každú chvíľu, keď sme niekam z mužom išli tak sa už len smial lebo sme stáli na každej pumpe. Bývame od našich asi 10 minút cesty , doma som sa vycikala a kým sme prišli k našim som ledva dobehla na WC. Bolo to tak až do pôrodu a patrí to k tehotenstvu aj keď každá žena to ma inak. Takže na tvojom mieste by som sa tým nezatazovala a užívala si tehotenstvo lebo sa to už asi nezmení a na najbližšie týždne sa s tým proste nauč žiť. A k tomu výtoku, mne bolo povedané ze je to v tehotenstve normálne, a pokiaľ tam nieje krv, alebo vytok nezapacha tak je to úplne v poriadku. Prajem ti veľa zdravia a rýchly porod 🙂

sovica
11. aug 2021

Ja súhlasím s kočkami vyššie, každá tehotná má častejšie nutkanie na močenie. Okrem hormonálnych zmien, dieťatko rastie, je ťažšie, maternica sa zväčšuje a tlačí na močový mechúr. Je to však úplne normálne. Ak Ťa nič nebolí a nepáli, tak by som to nejak neriešila. Môžeš si kúpiť sušené brusnice alebo brusnicový džús na prečistenie močových ciest, tabletky a už vôbec nie voľnopredajné by som v tehotenstve zbytočne do seba nepchala. Mimochodom, z toho ranného moču by bolo jasné, či je tam nejaký zápal alebo nie...
Časté močenie počas tehotenstva
https://sk.medlicker.com/785-caste-mocenie-poca...

Brusnice počas tehotenstva
https://htgetrid.com/sk/klyukva-vo-vremya-berem...

autor
11. aug 2021

@tehotna40 ďakujem a je normálne podľa teba ze mam nutkanie močiť bezprostredne po vyprázdnení močového mechúra?? Ze vyjdem z WC a stále mam pocit ze treba? Niekedy to nemám ale dnes sa to znovu objavuje

ivkasolteska
11. aug 2021

No ja by som to nebrala na lahku vahu.ak je mala nizko ako ti povedal lekar tak je to tym.ja som mala to iste a v momente ked to dr.zistila tak ma vypisala a lezala som az do porodu.hrozil mi predcasny porod.tiez som najprv nevedela zistit ci to je len pocit na mocenie alebo ten tlak maleho.lezanim sa mi to upravilo,ale v nemocnici mi aj zaviedli pesar.skus dlhsie lezat s vylozenymi nohami a ak to nutkanie prejde tak to asi bude tym a netreba ti liecit mocove cesty,len lezat

autor
11. aug 2021

@tehotna40 ďakujem ♥️🙏

autor
11. aug 2021

@ivkasolteska ďakujem za radu ♥️🙏

karhu
11. aug 2021

ano, je to normalne..ja som chodila na wc kazdych 5minut...tam skoro nic a len co som opustila toaletu, znova som mala nutkanie..casom vraj steny mocoveho mechura zosilneju a malo by to byt lepsie..

tehotna40
11. aug 2021

Ano ja som to tak mala stále, dokonca som nosila intimky lebo som mala niekedy až pocit, že mi ten moc uniká, ale dr mi to nepotvrdila.

fleur1111
11. aug 2021

Tiež som v rovnakom týždni ako ty a poviem ti, že je to kruté aj pre mna 🙈 a v rovnaký deň ako ty, som aj ja mala kontrolu a sestrička mi ešte zdôraznila, že mám dobre hodnoty, hoci to už pociťujem dlhšiu dobu. Tak musíme to len vydržať 🍀

miskamicha
11. aug 2021

Ano jansom 19+4 a mala som pred tyzdnom toto iste..dakedy je dobre a dakedy zle. Moc chemicky aj sediment a kultivacia negat, ziadne dysuricke tazkosti..ono to bude aj maternicou ale dieta ze je nizko,co ja viem, to zvykne byt az po 30tt 🙂 ja som zobrala.asi 3tbl Uroval manosa a vypila 3 salky urologickeho caju... vcera vecer som behom hodiny bola asi 5x , a neviem kde sa vo mne berie tolko vody😬🙈

annamaria_65
12. aug 2021

V tehotenstve je časté nutkanie na močenie v pohode. Pokiaľ ťa to nesvrbi nepáli neboli je to ok . Ja tiež chodím stále na záchod 😀 a keď sa mi dá ale mám niečo rozrobené a chcem to dokončiť a zrazu ma malé kopne do mechúra tak fuuu .. bežím len len aby som to stihla 😀 pokiaľ neboli nepáli nesvrbi a nemáš iné ťažkosti je to v pohode

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre