Časté močenie v tehotenstve

20. feb 2022

Pekný deň prajem, je normálne v 8tg časté močenie? Kým sa vrátim z toalety za chvíľu zas potrebujem a po každé ide zo mňa iba máličko. A to sa snažím menej piť.

milka1988
20. feb 2022

Ty sa hlavne nesnaz menej piť, väčšina žien v tehotenstve má hustú krv, musia brať železo, a veľa piť. Časté močenie patrí k tehotenstvu. Pokiaľ nemáš nejaké bolesti mocaku, zápal či výtok tak je to v poriadku. Obmedzovanie tekutín v tehotenstve je proste blbosť

karhu
20. feb 2022
autor
20. feb 2022

@milka1988 som sa zľakla ze by mohlo ísť o zápal ale to by som asi mala aj nejaké iné príznaky však?

milka1988
20. feb 2022

Ked je zápal su bolesti, ci ine sprievodné javy, ale ked povies svojej gyn najbližšie ze chodíš často cikať povie ti ze je ti v tehotenstve normálne. Pôsobia hormóny a vo vyššom štádiu už dieťa tlačí na močový mechúr

bolarazjedna
20. feb 2022

Áno, časté močenie je úplne normálne aj v 1.trimestri. Tvoje obličky teraz pracujú rýchlejšie, aby co najrýchlejšie očistili telo od odpadových látok, je to pod vplyvom hormónov. Aj mne sa stane, že v priebehu polhodiny idem 3x cikať. V druhom trimestri je zo mierne lepšie, v treťom zas už dieťa svojou váhou tlači na mechúr, čiže užiješ si to aj na konci tehotenstva. Nech toto je najneprijemnejsi tehotenský príznak u teba ☺️

Pri zápale tiež býva časté močenie, ale vtedy je zo spojené aj s bolesťou, pálením, rezanim pri cikani, resp iba ta nutka, ale reálne ti cikať netreba.

A určite sa nesnaž redukovať tekutiny. Aspoň 2 litre denne určite treba vypiť.

leuska1991
21. feb 2022

Ano je. Teraz preto ,ze tvoje oblicky pracuju rychlejsie ,neskor bude male tlacit na mechur🤣🥰

wokokoza
21. feb 2022

Úplne normálna vec 🙂 Neodporúčala by som menej piť, pitný režim treba dodržiavať.

luciakuliskova
8. júl 2024

Ahojte žienky,potrebujem pomôcť mala som pohl.vstyk 11 dní dozadu a asi po tyzdni odvtedy ma trápi časté močenie.Môže to prísť tak skoro?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre