Časté močenie v tehotenstve

6. aug 2021

Ahojte som v 20tt a mam strašne nutkanie na WC, keď chodím mam nutkanie aj keď som hneď pred tým bola, niekedy pri lezani aj keď som bola pred 3 minútami, niekedy mám hodinku že mi vôbec netreba a potom znovu tento problém mám už 3 deň, mam tvrdnutie podbruska a beriem magnézium, moja mala je vraj nízko, pálenie a svrbenie nemám čo to môže byť? Tlači mala? Alebo je to bežné? Ďakujem za vaše rady

barus26
6. aug 2021

ja som to mala ako tehotná tak isto.. Aj v noci som veľa chodila curat… Bábätko tlači.. A počkaj pri konci🤣

kkovacovak
6. aug 2021

Tlačí ti na mechúr a potom máš nutkanie na močenie. Čím budeš vo vyššom štádiu tak to môže byť horšie. Ale aj nemusí. Podľa toho v akej bude polohe.

lululucy
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
miskamicha
6. aug 2021

Ano mam to iste :(

danka728
6. aug 2021

Ja som v 22tt a tiež mám takéto stavy 😁 ale nič si z toho nerobím, keďže to nieje každý deň...ale v niektoré dni si pripadám,že ich celé strávim močením na WC 😁a to doslovne!

autor
6. aug 2021

@miskamicha strašne nepríjemné to je 😏

autor
6. aug 2021

@lululucy presne tak, velmi otravné.

lenuska9999
6. aug 2021

Ja som to mala v tehotenstve tiež tak. Hlavne večer už mi to išlo na nervy. Toľko co som prišla z wc, ľahla som si a ohriala nohy pod perinou, som musela utekať znova na WC
..

dominikak4
6. aug 2021

Ja som to tak mala v 20 tt - išla som na pohotovosť a zistili skrytú infekciu v pošve, ktorá sa prejavovala takto, preliečili mi to a problém ustúpil, dostal som tablety Macmiror. Choď k lekárovi, tvrdnutie brucha v 20tt nie je moc dobré, to je ešte dosť skoro.

gvenduska
7. aug 2021

To je normalne a časom to bude ešte horsie

miskamicha
7. aug 2021

Hej, ja som myslela ze ci nemam uroinfekciu lebo tri dni to bolo vecer na nevydrzanie. Pre istotu si skus kupit v lekarbi lakmusove papieriky a vysetri si moč. Mna teraz spolu s tym trapi aj taky akoby tlak v pošve a neviem z coho ☹ bola som aj u gyn predvcerom a vsetko sa zdalo byt okej.

dmk_1
7. aug 2021

Bezne, babo tlaci. Vycuram sa a citim, ze treba zas. Nainstaluj na wc nocne svetielko a uz si len treba zvyknut, ze budes v noci vstavat castejsie, ja momentalne uz po 2 hodinach vstavam na wc. Ked sa mi strasne ale strasne nechce postavit, tak vydrzim asi 4, ale neskutocny pocit na cikanie.

dmk_1
7. aug 2021

@miskamicha v ktorom si? Ja mam tlak pri chodzi, mala je dole hlavou. Ruku ma pri hlave a tou ma udiera a tlaci tam dole, takze komplet cela posva zvonka zvnutra je citliva a bolestiva. Vsetko na pohyboch malej mi robi radost okrem tohto.

autor
7. aug 2021

@miskamicha a to podľa toho pH ako zistím ci je to v poriadku alebo nie?

miskamicha
7. aug 2021

@dmk_1 zacinam 20tt cize babo je este male, dr sa bal.ze ci sa mi neskracuje cervix. Ty budes uz asi vo vyssom tyzdni tak to preto...asi treba len vydrzat 🙂

miskamicha
7. aug 2021

Nie...mas tam vsetko...leukocyty...pH..krv..bielkoviny..ketony atd.podla sfarbenia, na obale mas vysvetlivky. Takto sa moze prejavovat aj uroinfekt. Ak pojdes do poradne popytaj sesteicku ci ti nevysetri moc aj na kultivaciu, pre istotu. Ja som si dala sama vyaetrit kedze som zdravotnik.

miskamicha
7. aug 2021

@dmk_1 vyter z posvy dr nerobil? Napr.mojej kamoske robil gyn vyter kazdu poradnu, teda on vsetkym tehotnym. Mne teraz robil tiez

dmk_1
7. aug 2021

@miskamicha ano, robila mi, asi 2x. Nie je to zapal, proste dieta tlaci na mechur, treba cikat.

ivangeline
7. aug 2021

Je to bezne. Uz sa neviem dockat porodu. Zaciatok 37tt sim..

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre