Ahojte baby som v 10 týždni tehotenstva a je normálne že mám stále nutkanie ísť cikať ? Idem na malú a o chvíľu opäť cítim ako by sa mi chcelo cikať tlak na mechúr až tlak v pošve dole niekedy pri tej malej ma boli v podbrušku inak ma bolia kríže a trochu také bolesti ako pri menštruácii. Bola som na pohotovosti pred 2 dňami s týmto problémom zobrali mi moč ale tam nič nezistili. Doteraz som nemala žiadne tehotenské príznaky. Je to normálne nemôže to byť nič vážne ? Ďakujem
@bolarazjedna a občas keď ma boli v podbrušku keď idem na malú to je v pohode ? Boli ma v podbrušku dosť tal nízko aj keď nič nerobím ale vraj to je normálne že sa maternica rozťahuje
Mam to tak isto aj ja... ak v moči nič nenašli bude to okej neboj
Tak v 1.trimestri majú ženy často bolesti v podbrušku z rozťahovacia maternice. Tiež si myslím, že keď budeš mat moč v poriadku, tak není čo riešiť.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Áno, aj v prvom trimestri môže byť časté močenie, niekedy je to práve prvý príznak tehotenstva (samozrejme, bez bolesti a pálenia pri cikaní). Kvôli hormonálny zmenám sa zvýši prietok krvi obličkami a obličky sa snažia vylúčiť škodlivé látky vo vyšších obrátkach.
Ak ja som to mala, niekedy v priebehu 30minut som musela 3x na záchod.