Ahojte je tu niektorá ktorá mala v tehotenstve často mykózu ? Ja som momentálne v 3 trimestri a práve v tomto poslednom trimestri to mam už skoro stále. Mam pocit že mi nepomáha macmiror čo som vkladala už niekoľko krát. Clotrimazol nemôžem pretože ten mi pravdepodobne nesadol strašne ma po vložení štipalo. Teraz mi doktor predpísal Lomexin tak dúfam mi to pomôže. Mam bolesti v podbrušku, svrbenie, výtok ... zabral vám tento liek po koľkých dňoch ? Je bezpečný ?
Ja som mala nie že počas tehotenstva ale od 15r stále, čiže aj počas prvého tehotenstva v podstate Non stop
Stále som počas tehotenstva brala rôzne lieky (lokálne do pošvy) a strašili má, že sa dieťa pri pôrode nakazi a že budem mať veľké poranenia ktoré sa budú ťažko hojit
Vďaka Bohu, nič z toho sa nestalo. Malý bol úplne zdravý a ja som síce malá nastrih ale úplne malý 😁 ako bonus som od pôrodu (2r) žiadnu mykozu nemala 🤷🏻♀️
Ja som mala takmer cele tehotenstvo a v 3.trimestri az do porodu stale. Lieky mi striedal, macmiror, nystatin a ine, bolo to jednk. Akonahle som ich dobrala, o par dni sa to vratilo. Gynekolog odporucal aj probiotika, nakoniec uz som nebrala vaginalne lieky kazdy den, ale odporucal striedat 1.den liek, 2.den probiotikum, 3.den liek 4.den probiotikum atd..a do pprodu som to takto zvladla. Po porode zrazu nic, odvtedy som ok. Kup si probiotika 😊 a ano niektore lieky mi prve dni neboli prijemne, mozno aj preto, ze som ich uz tolko uzivala a mala som to tam cele uz precitlivele z neustaleho zapalu.
A dieta sa moze nakazit tym sposobom, ze ked sa rodi vaginalnym porodom, mykoza sa moze preniest na usta a tymi ked sa zasa prisava na bradavku, tak sa mykoza moze preniest na ne..moze ale nemusi. Ja som nakoniec mala akutnu sekciu, takze sa nam toto nestalo. To nie je o tom, ze lekari strasia, len upozornuju na mozne komplikacie (to ako reakcia na komentar vyssie).
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ja som mala pri prvom tehu. Nepomohlo mi nič naozaj. Nakoniec som skončila v nemocnici kde mi tam niečo davali. No týždeň pred pôrodom ma pustili domov. Mala som obrovské šitie pri pôrode. Po pôrode som si asi mesiac nemohla sadnúť. No a po šestonedelí sa mi zas vrátila. Ale tentokrát už zabral macmiror