Ahojte mamičky,snažilky. Chcem sa opýtať či aj poniektorá z vás mala alebo má búšenie srdca. Som v 20 týž. A už som z toho na nervy. Už asi cca týždeň mám opakujúce sa búšenie. Či už v kľude alebo pohybe. Bola som u obvodnej natočila mi EKG to bolo v poriadku. Tlak mam nízky ale tep je do 100. Nasadila mi magnoslov ale zatiaľ necítim zmenu. Je niečo čo pomohlo vám? Prípadne nejaké radi. Ďakujem
@leameleg štítna žľaza
V tehotenstve takéto prejavy bývajú bežné.
@stanulienkat ukľudnila ste ma. Len mi príde divné že doteraz nič... a týždeň vkuse sa to opakuje. Možno ma to vystrašilo
@leameleg treba užívať sem-tam nejaké vitamíny, dopĺňať minerálne látky a piť veľmi veľa tekutín. Nezabudni, ze teraz su v tebe dve srdiečka, takže ten krvný obeh trošku inak funguje ako bežne. Vyšší pulz môže byť vtedy, ak má človek nižší tlak to jest pod 90 horný. A v tehotenstve je takisto vyšší pulz úplne normálny.
@stanulienkat to máš pravdu. A máš nejaké špeciálne vitamíny ktoré vieš,že zaručene máš odskúšané ?
@leameleg nemám nijaké špeciálne. Obyčajné tehotenské, alebo sem tam doplniť obyčajné vitamíny B komplex, céčko....
@stanulienkat asi si zvýšime príjem minerálov a možno to ozaj zaberie
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@leameleg
stitna zlaza je v poriadku?
zelezo je v norme?
pripadne napr. aj tachykardia .....ale kedze je na ekg vsetko OK, tak problem bude asi niekde inde