Búšenie srdca v 20. týždni tehotenstva

leameleg
4. jan 2023

Ahojte mamičky,snažilky. Chcem sa opýtať či aj poniektorá z vás mala alebo má búšenie srdca. Som v 20 týž. A už som z toho na nervy. Už asi cca týždeň mám opakujúce sa búšenie. Či už v kľude alebo pohybe. Bola som u obvodnej natočila mi EKG to bolo v poriadku. Tlak mam nízky ale tep je do 100. Nasadila mi magnoslov ale zatiaľ necítim zmenu. Je niečo čo pomohlo vám? Prípadne nejaké radi. Ďakujem

marci77
4. jan 2023

@leameleg
stitna zlaza je v poriadku?
zelezo je v norme?
pripadne napr. aj tachykardia .....ale kedze je na ekg vsetko OK, tak problem bude asi niekde inde

leameleg
autor
4. jan 2023

@marci77 brala mi odbery čakáme na výsledky

stellarstar
4. jan 2023

@leameleg štítna žľaza

stanulienkat
4. jan 2023

V tehotenstve takéto prejavy bývajú bežné.

leameleg
autor
4. jan 2023

@stanulienkat ukľudnila ste ma. Len mi príde divné že doteraz nič... a týždeň vkuse sa to opakuje. Možno ma to vystrašilo

terez91
4. jan 2023

@leameleg ja som v 21.tt. Mávam búšenie keď mám ťažší deň v práci a som vyčerpaná. Treba oddychovať.

stanulienkat
4. jan 2023

@leameleg treba užívať sem-tam nejaké vitamíny, dopĺňať minerálne látky a piť veľmi veľa tekutín. Nezabudni, ze teraz su v tebe dve srdiečka, takže ten krvný obeh trošku inak funguje ako bežne. Vyšší pulz môže byť vtedy, ak má človek nižší tlak to jest pod 90 horný. A v tehotenstve je takisto vyšší pulz úplne normálny.

leameleg
autor
4. jan 2023

@terez91 a pomáha niečo nato ? Ja som začala brať magnosolv a áno ešte pracujem a je pravda že v takom štádiu dá všetko zabrať

fiafia
4. jan 2023

@leameleg vyšší tep je v tehotenstve normálny. Ja sa liečim na tachykardiu pár rokov a v tehu mi to našťastie problém nerobilo ale kontroly som mala časté

leameleg
autor
4. jan 2023

@stanulienkat to máš pravdu. A máš nejaké špeciálne vitamíny ktoré vieš,že zaručene máš odskúšané ?

leameleg
autor
4. jan 2023

@fiafia ja pri 2 tehu si nepamätám aby som búšenie mala .. a teraz ma to trošku prekvapilo

lyci
4. jan 2023

@leameleg ja mavam busenie od zaciatku. tep okolo 80 vtedy

vahcaac
4. jan 2023

@leameleg mala som to, vždy som mala všetko ok na EKG, zistili mi ale hyperthyreozu a do toho som pribrala asi 15 kíl.

stanulienkat
4. jan 2023

@leameleg nemám nijaké špeciálne. Obyčajné tehotenské, alebo sem tam doplniť obyčajné vitamíny B komplex, céčko....

leameleg
autor
4. jan 2023

@lyci a ja mávam od 80 do 110

leameleg
autor
4. jan 2023

@stanulienkat asi si zvýšime príjem minerálov a možno to ozaj zaberie

leameleg
autor
4. jan 2023

@vahcaac to ani neviem čo je :(

vahcaac
4. jan 2023

@leameleg zvýšená funkcia štítnej žľazy 🙂

vahcaac
4. jan 2023

@leameleg nemyslím si ale že to je tvoj prípad, to by ti už zistili, nepribrala si náhodou "veľa"?

leameleg
autor
4. jan 2023

@vahcaac práveže málo 🙈

terez91
11. jan 2023

@leameleg mne pomáha jedine oddych

leameleg
autor
12. jan 2023

@terez91 ja sa snažím aj menej v strese byť, tiež oddych ale niekedy je to mega nepríjemné

vahcaac
12. jan 2023

@leameleg mne keď sa to stalo, vždy som mala pocit že mi ide vyskočiť do krku. Ako keby mi bilo v krku. Veľmi nepríjemne

leameleg
autor
12. jan 2023

@vahcaac a ako to prešlo ??

vahcaac
12. jan 2023

@leameleg tretí trimester sa to pomaly vytracalo, po pôrode už vôbec

leameleg
autor
12. jan 2023

@vahcaac fu tak to si asi ešte počkám... ešte som len 21 týždeň...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre