Som vychovavatelka, teraz som 24 tyzdni, dovtedy som pracovala. Teraz sa neviem dohodnut, ci ist na PN, alebo nie? uz len tento mesiac mam pracovat, potom uz su letne prazdniny, a v septembri uz nebudem pracovat urcite. Vela mi tvrdne brucho.
Ked budem na PN-ke mozu prist kontrolovat?
A kolko peniaze cca budem dostat? Teraz mam hrube 850 eu.
Dakujem
@tedina7 Ak na to mas zdravotny dovod, tak chod na PN, ved zdravie je prednejsie. Ja na PN nie som, nemam na to dovod.
Kontrola ti samozrejme prist a bezne tehotnym na kontrolu chodia, napriek tomu, ze vela ludi si mysli, ze nie. A dostavat budes prve 3 dni 25% z vymeriavacieho zakladu (zhruba si vypocitas z hrubeho platu) a od 4. dna 55% z VZ.
Mne môj doktor zakázal ísť teraz cez kovid do práce - prvé tri mesiace sú najhoršie a potom to tiež nie je výhra a načo to riskovať kvôli mesiacu(ale učím II. stupeň). Kolegyni zas druhý doktor (tiež tehotnej) povedal, že prečo nie, keď sa cíti fit, tak nech ide. Takže čo doktor, to iný názor, nieto mamičky. Takže je to len na tebe - ja osobne za seba som rada, lebo práve v triede, kde by som učila, zostali na dva týždne doma (týždeň chodili do školy), lebo malo dieťa kovid. Kontroly chodia, dokonca by som povedala, že viac ako čo boli známi/rodina na PN s niečím iným ako rizikovým tehotenstvom. A peniaze tak ako písali vyššie.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?