Bude sa mi skracovať krčok aj pri druhom tehotenstve?

27. júl 2022

Ahojte,čakám druhé bábätko a pri prvom som bola dva týždne v nemocnici kvôli skracovaniu krčka. Dostala som aj 4 injekcie kortikoidov na vývoj pľúc bábätká ak by sa narodilo skôr. No potiahli sme to a narodil sa presne na termín. Je tam nejaká pravdepodobnosť,že sa to stane opäť pri tomto druhom tehotenstve? Ďakujem

e1i
27. júl 2022

Moze a nemusí. To ti nikto presne nepovie.

kacena4
27. júl 2022

ja som pri 1 lezala v nemocke 3 mesiace, pri 2 dva tyzdne a pri 3 som prenasala, podla mna je to individualne

jankasamulko
27. júl 2022

Tiež som pri prvom ležala v nemocke niekoľko týždňov kvôli tomuto aj kvôli neustálemu tvrdnutiu brucha, pri druhom bolo všetko ok a teraz po desiatych rokoch tiež vyzerá zatiaľ aj krčok ok

angel993
27. júl 2022

Ja som pri prvom ležala v nemocnici 3 mesiace a pri druhom 2 mesiace. Myslím že by som to zvládla aj doma, ale mala som veľa plodovej vody a lekári mi odporučili byť pod dohľadom ak by mi praskla voda, mohlo by to mať zle následky pre dieťa. Ale zas poznám aj mamičky, ktoré mali druhé tehotenstvo úplne bez problémov.

kvietok173
27. júl 2022

Krcok sa Ti skracuje pri tvrdnuti bruska. Brusko zvykne tvrdnut pri zapaloch alebo pri hladkani ci pri sexe. Mne sa krcok skracoval aj pri kojeni. Kojila som dieta starsie a bola tehotna a moja maternica reagovala zle na kojenie. Musela som prestat. Niektorym zenam to nevadi ale moja maternica reagovala a stahovala sa. Taktiez pri akom kolvek zapale mi hned tvrdlo brucho a tak som preventivne brala probiotika odspodu a gynekolog do mna zbytocne nesprtal a robil mi raz mesacne odbery kvoli infekciam. Taktiez je dolezite pravidelna stolica lebo inak sposobuje taktiez tvrdnutie a nasledne skracovanie krcka. Taktiez ejakulat v tehu nie je ziaduci nakolko obsahuje oxitocin ktory sposobuje makknutie krcka a nasledne skracovanie ci samotny orgazmus . Niekomu to vadit moze a niekomu nie. Ja mam 4 deti z toho som bola 2 x zasivana kvoli horziacemu predcasnemu porodu a nakoniec som rodila vsetky v termine, ale dodrziavala som kludovy rezim a posledne dva tehu ked uz som viac o tom vedela som si prisposobila stravu a bolo to vsetko bez problemov ale davala som si pozor. Takze skracovanie je ovplyvnovane mnohymi faktormi ktorym je zvacsa mozne predchadzat.

denullllka
27. júl 2022

Ťažko povedať, mne sa skratil aj teraz v druhom tehotenstve, takisto ako v prvom. A som si myslela, že sa tomu vyhnem.
V prvom som bola zasita a teraz som opäť.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre