Ahojte, som v 6 tt a v pondelok som dala moč doktore, v rýchlom teste vyšla pozitivita na zápal. No, dali sme urobiť aj kultiváciu. Výsledky mali byť v stredu, teda zajtra. No, dnes som volala, keďže som v noci mala také ukrutné bolesti močových ciest, že som nemohla vydržať, chcela som len algifen kvapky (pre istotu). No, sestrička mi povedala, že prišli výsledky testov, vraj moč je ok. Hovorím, ako je to možné? V pondelok bol tam zápal (rýchly test), bolesti som mala od soboty a vyvrcholilo to túto noc. Tak ma prepojila na lekárku a tá mi povedala, že našli v moči malú koncentráciu baktérie e-coli, ale keďže to bolo tak maličké množstvo, tak ďalšiu kultiváciu nerobili, rovno poslali výsledky lekárke. Lekárka mi povedala aj pomer, ale zabudla som, ale že pri takom množstve je to na hrane, že môže sa ale nemusia brať antibiotika. Pýtala sa ma ako sa cítim, tak som jej povedala, že som včera v noci zomierala od bolesti. Tak mi dala Zinnat 1 tbl -12 hodín a probiotiká 3x denne po 2 ks. Že vraj, keby som nemala bolesti, tak mi ich nedá, ale že takto sa bojí, aby som potom nemala krv v moči. Následne mi povedala, že ak mi nezaberú, tak mi budú musieť dávať antibiotiká do žily. Jeden zápal som prekonala 1,5 m pred otehotnením (antibiotiká Suprax 500 mg). Druhý zápal v 4-5 tt (antibiotiká Xorimax). Teraz neviem čo mám robiť či vziať alebo nebrať tie antibiotiká, keď som mala maličké množstvo tých baktérii, že ho v labáku brali ako moč "v poriadku". Ráno som mala ešte riadne pálenie, ale teraz je to lepšie. Možno už zaúčinkovali tie litre vody, litre brusnicovej šťavy, brusnicové tablety, čaje a blokurima a probiotiká. Už som z toho na nervy, neviem, čo je horšie... ďakujem, že ste dočítali až do konca
@gabika4 neváhala by som s ATB. môže sa to skomplikovať zápalom obličiek. inak xorimax je zinnat. určite aspoň dva tri dni brat a 12 hodín.
@bambulienka25 to viem, ale už to budú tretie antibiotiká a druhé v tehu a to som len v 6 tt...a som z rečí lekárky celá zmätená, keby som bolesti nemala, tak mi ich ani nepredpíše, že tak malé množstvo e-coli to bolo...
@gabika4 ver mi že nechceš mať v tehotenstve problém s obličkami tak nevymýšlaj a užívaj antibiotika tak ako treba.
@bara_borka mám to brať 1 tbl za 12 hodín a asi 5 dní ako naposledy....xorimax mi pokazil celé moje trávenie, lekárka vravela, že sú to najlacnejšie a najhoršie, že mám pýtať len Zinnat, nič iné brať nemám...
@kkovacovak veď jasné, len som zmätená z rečí lekárky...na jednu stranu mi antibiotiká nechcela dať, ale odrazu mi ich dala len kvôli tomu, že cítim bolesti...
@bambulienka25 moja lekárka je dobrá, verím jej, len nechápem ako je toto možné, že laboratórium to vyhodnotí, že moč je ok...keby som sestričke nepovedala, že čo mám robiť, keď mám stále bolesti, tak ma ani k lekárke neprepojí...už som z toho všetkého na prášky...snažím sa ako viem, robím naozaj všetko, aby močové cesty boli ok a furt sa všetko kazí 😢
@gabika4 mne napr veľakrát vyšlo u gynekologičky že mám všetko v poriadku ale ja som vedela že nemám lebo som cítila príznaky. Nechápala som ako je možné že všetko vychádza negatívne. Vtedy mi dr povedala že sa netreba niekedy spoliehať na labak ale na subjektivny pocit pacinta a nasadila liečbu. Preto možno tvoja dr zhodnotila že je menšie riziko dať atb ako nechať niečo nevyriešené a potom riešiť horší problém. Tiež som brala atb v tehotenstve. Nepredpíše ti nič čo by ti uškodilo.
@kkovacovak viem, len ma stresuje, že to už sú druhé antibiotiká v tehotenstve...prvé som dobrala minulý pondelok 😢
@gabika4 ahoj ak ti mozem poradit..ja som s mocovymi mala problemy skoro 8 rokov..po 4 mesiacoch sa to stale vracalo..furt mi len striedali antibiotika..nechapem preco predpisuju zinnat na mocove ked to je antibiotikum prioritne na respiracne ochorenia..mne osobne nikdy tieto atb nepomohli a za 3 tyzdne sa to opat vracalo..teraz som tehotna v 8tt..vzdy pred tehotenstvom mi nasli e.coli v posve alebo enteroccocus crevne bakterie..tieto dve bakterie sposobuju zapaly mocakov..mne velmi pomohlo a pomaha mi doteraz a mozes to aj v tehotenstve je bezalkoholova tinktura Kapucinky..3x20 kvapiek...je vyborna a prirodne antibiotikum a presne najviac zabera na e.coli..drzi ju pod kontrolou..
Dalej uzivam probiotika super dolphilus na kvasinky, 500 mg vitaminu C, a hydrofemin plus gel do posvy..akoze tento gel je pre mna skvely..xkrat bakterie idu z posvy a prejdu do mechura..cize ked budes mat ok posvu bude ok aj mechur..uplne mi vymyzlo aj neustale nutkanie na cikanie..a poslednu vec ktoru mi odporucila gynekologicka a uzivam je blokurimu URO 1x pred spanim..ked sa budes citit horsie alebo v akutnych pripadoch sa dava kazde dve hodiny 😊..drzim palec
Ak mas tak casto zapal za take kratke obdobie, tak cosi nie je dobre. Bud slabo preliecene alebo neviem. Doktorka by sa mala na to lepsie pozriet. Zobrala by som ich, nech sa to prelieci konecne poriadne a neskomplikuje ešte viac... A davat si na seba pozor, mozno treba cosi zmenit v tom co robis
@kawasakier6n bohužiaľ iné antibiotiká mi teraz lekárka dať nemôže ...vraj Zinnat a jeho náhrady sú jediné antibiotiká, ktoré sa môžu takto skoro v tehu ako som ja...skúsim tú kapucinku objednať, namiesto vitamínu c jem rakytník...ten vaginálny gél sa môže i v tehu? probiotiká beriem, ale jedna lekárka mi napísala na tú tému toto: Existuju také, ktoré majú dvojaký účinok- obsahujú aj črevné aj vaginálne kmene, volajú sa Gynimun DUAL protect. Z črevných baktérií obsahuje Bifidobacterium longum a Lactobacillus rhamnosus, ktoré vám pomôžu s hnačkou, ktorá však v tomto prípade môže byť spôsobená aj zmenou hormónov v tehotenstve.
Z vaginálnych kmeňov je zastúpený Lactobacillus rhamnosus, prospešný pri opakovaných mykózach.
chcela som aj čisto vaginálne probiotiká, ale dávam si tam progesteron 2x denne, tak neviem či by mali až taký účinok...blokurimu mám ale oranžovú, tá URO je asi zelená, je v tom nejaký veľký rozdiel?
@enoula áno, určite vezmem tie antibiotiká, lebo veľmi neverím, že tie čo som mala predtým Xorimax boli dobré...a hlavne včera som mala mega bolesti v noci, dnes a to síce trošku ukľudnilo, ale teraz večer ich opäť cítim...vezmem ich až o hodinku či dve, keďže si ich potrebujem nastaviť časovo, aby som bola poriadne najedená...ja si osobne myslím, že som tie močové cesty nemala doliečené, keď som ich chytila prvýkrát, brala som len 1 tabletku za 24 hodín, síce 7 dní, ale hneď po ich dobratí som sa cítila, že to nie je ok...potom mi prišla menštruácia, potom som dala moč na kultivácia, kedy bol sterilný, no asi týždeň, dva na to, ako sme sa pustili do snaženia, tak sa opäť vrátili problémy...aj by som uverila tomu, že to mám od "manžela", ale s ním som mala nechránený sex len v čase snaženia...predtým sme mali kondóm, keďže sme mali "zakázané" splodiť bábätko kvôli mojim vyšetreniam...a po otehotnení zase gynekológ neodporúčal, ale to ani bez jeho "zákazu" by som na to nemyslela...,u mna je spúšťačom určite stres, v máji som prišla o synčeka v 20 tt, teraz mi hrozilo mimomaternicové tehotenstvo (pri gynekológovi som už mala so sebou i zdravotnú kartu) a dva dni na to, ako mi našli gestačný vak v maternici, tak diagnostikovali otcovi nádor v pankrease a metastázy...takže všetko na mňa spadlo, nevedela som sa z toho spamätať, ale ako tak som sa s tým zmierila...
@gabika4 moze..ja som sa na to pytala vyborneho urologa v trencine a ten vravel ze zinnat je o nicom a omnoho lepsi je suprax a este jedno antinbiotikum spomenul len si napamatam..no mne ta kapucinku dost pomohla..a bezalkoholovu mozes uplne v pohode..vyborne aj ja mam doma rakytnik zo zahrady tak super..ano ten vaginalny gel kludne mozes od zaciatku tehotenstva..mojej gynekologicky som sa to pytala a este jednoho gynekologa a farmaceuta v online poradni a ze to kludne mozem uzivat..uzivam to od zaciatku tehu a vsetko je ok..poznam ten gynimun dual ale mne moc nepomohol..mozno tebe hej..no ten progesteron zo zaciatku aj ja som si vkladala ale mne to sposobovalo furt palenie tak mi doktor v CAR povedal ze to mam uzivat ustne..cize preto si mozem chranit posvu tym gelom..obsahuje kyselinu hyaluronovu a kyselinu mliecnu co je dolezite na prevenciu pre suchost posvy, bakterie a ine..pri opakujucich infekciach ta oranzova blokurima ci zlta je slabsia..imunologicka mi povedala ze pocas 1.trimestra mam uzivat tu uro bo obsahuje ten lyzat e.coli a je silnejsia ako ta klasicka..
@kawasakier6n ten suprax som brala pred tehu a teda po 1,5 mesiaci i tak sa mi to vrátilo...no ja mám od začiatku problémy s mykózou alebo svrbením či pálením, len to nijako neliečim, keďže gynekológ mi na to nič nechce dať zatiaľ...takisto, to asi nemá veľký význam, keďže každú chvíľu beriem antibiotiká alebo ten progesteron tam dávam...viem, že ten progesteron sa dá aj orálne brať, ale do pošvy má väčší účinok...v predchádzajúcom tehotenstve som ho brala orálne, len inú značku a z tej mi bolo tak zle, že až...takže neviem čo je väčšie zlo...dnes idem z lekárne objednávať všetko možné i nemožné...nechápem tomu, ako mala som problém s močovými cestami v minulosti, ale vždy stačili jedne antibiotiká a bol koniec a nikdy sa mi nezopakovali ani 2x v jednom roku 😢 naposledy som s nimi mala problém pred 3,5 rokmi na začiatku prvého tehotenstva, ale tam som čosi vybrala a bol pokoj...u mňa idú teraz urologické problémy ruka v ruke s mykózou a problémami s trávenim ako hnačka a pod...som ako v bludnom kruhu...
@gabika4 preeeeeeesne ako pises...to co vsetko popisujes sa ani fakt necudujem ze sa ti to vracia..hnacka, mykozy,neliecene palenie a svrbenie v posve, progesteron do posvy ktory to este viac rozdrazdi tie sliznice, antibiotika ktore rozhadzu creva aj posvovu floru..mne doktorka povedala ze pokial su dole problemy tak je omnoho lepsie ich radsej poliecit ako nechat tak..pre mna je to dost blbost nechat tak bo to vsetko sa moze ovela zhorsit..viem o com hovorim..odkedy pouzivam ten vaginalny gel a ptobiotika ustne tak vsetko je pod kontrolou..a co sa tyka progestoronu mne doktor povedal ze pokial nerobi dobre v posve treba ho uzivat jednoznacne ustne..a nemam teda vobec pocit ze to menej pomaha pretoze babatko mi rastie presne tak ako ma..vsetko je ok..pretoze tieto ptoblemy a vsetko vplyva aj na psychiku a zena z tych paleni a svrbeni a problemov je uz na nervy a su to proste stresy..a to tiez isto pre babo nie je dobre
ahoj ako ste nakoniec dopadli? ubehol uz nejaky cas ale mohla by si nas informovat? dakujeme 🙂
@gabika4 ako ste prosím dopadli?
@karinsendi už si nepamätám či som brala alebo nebrala antibiotiká ...nakoniec mi pomohli kvapky z kapucínky, jedna firma ich vyrába bez alkoholu...dávala som si ale menšiu dávku a prešlo to...vždy keď som zase cítila bolesti, dala som si kvapky a bolo to ok 😊...maly sa narodil úplne zdravý, presne na 38+0 tt s váhou 3500 a 52 cm 😂....už je z neho pomaličky dvojročný chlapisko, takže vystrája neplechu, je veľmi šikovný, inteligentný ...chodí od 10 mesiacov úplne sám, začal tak, že behal s loptou ako futbalista 😂 po motorickej stránke všetko robil dopredu 😊..takže už neviem koľko antibiotík som nakoniec pobrala, potom injekcie na riedenie krvi, tabletky hore aj dole 😅....proste sme to dali, lebo sme museli 😊
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?