Brali ste niekto 10mg? Prvý trimester? To je vlastne 10 000mcg
Aký dôvod vám dala dr na užívanie takej dávky?
Vďaka
@matullienka nie dnes idem od Gyn
A aký dôvod ti dala že musis to brat? Lebo ja som čítala že sa ma brat oveľa menšia dávka.. v prvom trimestri tak sa bojím
Netuším aký dôvod mala, ale ja svojmu lekárovi dôverujem on to roky študoval, prax má 40 rokov tak vie čo robí
@matullienka ja mám práve mladú doktorku.. nehovorím že neverím ale predsa keď čítam že vysoké dávky majú negatívny vplyv na plod.. a ja mám brat až 10mg príde mi to risk
Ty si brala jednu tabletku denne? Cele tehu?
Áno
@matullienka možno ste mali v rodine nejaké vady ? Napríklad…
Čítam že vtedy sa dávajú vyššie dávky.. no my nič ancu som jej nehovorila ani také
Ani*
Nie nemali sme v rodine, žiadne vady. Brala som celé tehotenstvo a baby mám zdravé
@matullienka tak fajn teda.. budem jej veriť však hádam sa nepredavkujem
@matullienka za posledne dni aj 3-4 temy o kyseline listovej boli, podla mna je to stale ona...ked takto preziva 1 tabletku, som zvedava, ako prezije cele tehotenstvo
@sisa_s tiež si myslím
Ja som brala, predpisala mi to ale hematologicka spolu so zelezom koli znizenemu poctu dosticiek. Na hematologiu ma poslala gynekologicka.
Aj ja som to brala a vôbec som neriešila koľko proste dôverujem svojej lekárke a hotovo . Tak ako mi povedala tak som užívala predsa lekár pozná tvoj zdravotný stav najlepšie
Jasné, že to je ona. Veď je to úplne okaté. Najprv sa pýta akože jej mama,potom ona sama,potom to nie je ona
400-800mg je odporuca a davka (zvysena davka pri pozit anamneze), 1000mg je viac, ale nadbytok sa vyluci mocom. Kyselinu listovu staci uzivat do konca prveho trimestra, takze nejake velke predavkovanie sa tam neudeje za ten cas. Pokial nedoverujes lekarke, tak s nou diskutuj alebo ju vymen. Vysii vek nie je zarukou lepsieho lekara a naopak. Ak chces nazory inych lekarov, pouzi poradne tu na mk alebo na mamaaja.sk, najdes hned 4 roznych 🙂
Kyselinu treba brať už pred tehotenstvom 6 týždeň tehu už ja všetko vyvinuté na ktoré by mala eventuálne kyselina vplyv. To mi povedal sám špičkový dr z Martina, každý ho pozná.
Ja som v 2 tehu nebrala nič.
@sono2 napr profesor Zahumensky tvrdi ze ani netreba, udajne bolo len naznacene, ze to ma pozit vplyv a hlavne teda ze normalne sa stravujuca zena to ani nepotrebuje, ale neublizi… no a presne, mala by sa ked-tak brat uz pred otehotnenim, ale to robi asi maloktora zena (asi okrem tych co sa dlhodobo snazia).
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Áno brala som ho pri oboch tehotenstvach, neriešila si to náhodou aj včera?