Brali ste Utrogestan alebo Duphaston?

majkabr
26. jún 2013

Ahojte babenky bralis te niektorá utrogestan alebo duphastan do 16 tt?? A potom keď Vám ho vysadili nepotratili ste miminko alebo nezačali ste krvácať ???

zuzimalinka
26. jún 2013

ja uzivam utrogestan stale ale pomalicky ho zacinam znizovat..vkladala som si 3krat 2 tobolky .teraz pomalicky tento tyzden znizujem uz si dava, len dve vecer od zajtra uz len jednu verim ze nic sa nebude diat. je to na podporu tehotenstva a myslim si ze keby bolo riziko potratu take obrovske ani liek by to nezachranil na tak dlho .ako si to uzivala ? ale pocula som ze niektore baby spinili ked vysadzali....verim ze bude vsetko ok

ivana149
26. jún 2013

ja som ho uživala, lebo pred týmto tehotenstvom som mala potrat, tak preto, ale po vysadeni som nemala žiadne problemy

alena0305
26. jún 2013

Ja som to mala pri oboch tehotenstvách - "preventívne" lebo som mala hormonálne problémy a predĺžený cyklus. Berie sa to do 12-16t. - a potom preberá tú funkciu preberá placenta, ktorá sa medzitým vytvorí - kedysi mi to doktor vysvetlil - ale už si to presne nepamätám. Po vysadení neboli žiadne problémy - ale vysadzuje sa to postupne.

luciaw1984
27. jún 2013

ja som pred nedavnom uzivala duphaston,lebo som mala v maternici krvave,mozno preto ,lebo mi vraveli ze cakam 2 detičky no nakoniec tam bolo len jedno.dobrala som ho tak ako mi kazala doktorka a viac ho neuzivam som v 15tyzdni a asi tyzden ho uz neberiem a nič sa nestalo,male je v poriadku.

milka1978
27. jún 2013

@majkabr ahoj ... ja som brala duphaston iba pred tehotenstvom aby som otehotnela a na úpravu MC .... akonáhle som otehotnela prestala som ho brať a začala som užívať do 4. mesiaca - calibrum baby plan + kyselina listová + magnézium a od 4. mesiaca do konca tehotenstva som brala calibrum mami + magnézium a ferofolgamu (železo) pretože som mala zlý krvý obraz ..... v 5 mesiaci som bola ešte v nemocnici na infúziách pretože som mala bábo nízko položený plod a hrozil potrat no infúzie zabrali ale aj tak som do 8 mesiaca spala s vankúšom pod zadkom aby som neležala celé tehu v nemocnici ... a predstav si porodila som v 42. týždni aj to sekciou lebo drobcovi sa nechcelo ísť vonku ani po vyvolávačke 😀 držím palce

marfuska245
27. jún 2013

Ja som brala utrogestan v 13 tt lebo som zacala mierne krvacat davala som si3krat denne po 2.predpisal mi len 1 balenie tak som mala syrach ze ked ho naraz vysadim potratim...vysadila som ho trosku postupne rafsej ale vobec nic da nestalo...nastastie vsetko ok...

jankaja
27. jún 2013

Ja som brala Duphaston do 12. týždňa tehotenstva. Podarilo sa mi otehotnieť šťastnou náhodou popri PCO a mnohých anovulačných cykloch, tak to chcel dr. poistiť, aby sa tehotenstvo udržalo. Potom som Duphaston vysadila, po 12. týždni hormóny začína produkovať placenta a dr. povedal, že je to už zbytočné. Po vysadení som nemala žiadne problémy, tehotenstvo zdarne pokračovalo aj skončilo 🙂

milota164
29. jún 2013

ja som brala aj dufaston aj utrogestan do 12 tt a po vysadeni bolo vsetko ok. drzim palce

cillikat
29. jún 2013

ahoj, ja som tiez brala jedno aj druhe a po vysadeni bolo vsetko OK, ale tiez som ho najprv postupne znizovala v priebehu tyzdna a po vysadeni vsetko OK, drzim palce 🙂

lanah
2. júl 2013

Zdravím,

Duphaston som brala prvý trimester. Po vysadení som mala tiež strach, že prídeme znovu o bábo. Momentálne sa gúľame do 36 týždňa a všetko prebieha zatiaľ dobre. Takže žiadny strach 🙂

zuzanka7834
22. jan 2014

Ahojte zienky, neostal Vam nahodou doma zvysny Utrogestan? Surne ho zhanam, lebo v lekarnach sa uz dostat neda a Duphaston uzivat nemozem, lebo som nan alergicka. Prosim ozvite sa mi do IP, ak by ste nahodou este nejaky nasli na policke 🙂 Dakujem krasne!

wlasticka
18. aug 2022

Ahojte, má niektorá na predaj UTROGESTAN..?? Ďakujem

7miska1
18. aug 2022

ja mam na predaj Utrogestan nerozbalene balenie 15 ks + rozbalene balenie 11 ks, obe zaruka do 01/2024

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre