Ahojte, stalo sa vám niektorej že ste brali antibiotika a ešte iné lieky na bolesť, napríklad Novalgin a zistili ste po čase, že ste tehotné?Bolo všetko s bábätkom v poriadku?
Ano, brala som atb uz 2x kvoli oblickam, tiez Novalgin sporadicky asi 6x. Som 30tt, podla genetickeho testu a uzv zatial vsetko v poriadku.
@lucia0211 ahoj, brala som od 28tt 4 tyzdne antibiotika zinnat. 5 dni vnutrozilne v nemocnici + 3 tyzdne tabletky. Spustil sa mi porod pre zapal obliciek. Prave tie lieky mi pomohli zastavit predcasny porod a donosit zdrave dieta. Zinnat su vhodne lieky pocas tehotenstva aj kojenia a ja som ich mala preto lebo som alergicka na penicilin.
Ja som bola veľmi chorá v 4 mesiaci a lepším riešením bolo pre mňa brať antibiotika ako samoliecba. Všetko bolo v poriadku a aj je 🍀
Ja som v prvom tehotenstve brala antibiotiká vo 8 mesiaci, mám zdravého 11 ročného syna... Teraz v 3 tehotenstve, som bola chorá,mala som chrípku a nevedela som, že som tehotná, cítila som sa strašne a tiež som brala antibiotiká a synček je zdravý, bude mať čochvíľa 11 mesiacov 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ja som vedela ze som tehotna a brala som, lebo som musela. Sestra si vsak urobila dokonca dva testy, oba negativne, mala silny zapal priedusiek a vybrala dvoje atb kedze prve nezabrali. Zial prave tie druhe boli velmi zle v kombinacii s tehotenstvom, boli jej vysvetlene vsetky rizika, boli aj na genetike, nakoniec sa rozhodla radsej tehotenstvo ukoncit