Caute, som velmi cerstvo tehotna, ale uz parkrat som plakala. Pri prvom som nemala ziadne spinenia, vsetko islo ako ma. Ale teraz...... Merali mi hcg po meskani menzesu, mala som 2998. Progesteron 19 (norma medzi 14-44)
Najprv som spinila 3 dni. Od stvrtku nic. Dnes som pocitovala mierne palenie v posve, mozno aj kvoli hormonom, teda necitila komfort. Dala som si probiotika gynimun iba zo spodu. Sice bol otvoreny rok, ale davala som si ho aj pri prvom. Lezala som hodinu, a ked som vstala, zacal zo mna vytekat normalne s ruzovou krvou. 😳😳😳 A potom celyyyy den spinim. Teraz je to uz cca ok. Ide velmi malo po cikani. Pred hodinou som mala uz hnede spinenie. Akurat dnes som radsej zacala uzivat progesteron. Aj to som ziadala doktora, lebo mi nechcel dat ani po hodnote cca hranicnej hodnote, ani pri prvom spineni. Povedal, ze chce pockat este, ci embryo prezije. Ci nie je geneticky vadne.... Vypise mi ale, so slovami: neviem s vami co robit, aj tak by ste mi nedali s tym pokoj....
Tak ma zmiatol a neuzivala so, az do dnesneho dna, kym som nezacala spinit na ruzovo.............
Ach, bojim sa.
Nie,neudrží.
Neudrzi ... Ja som ho sice uzivala, kedze som prechadzala IVF, ale najskor som zacala spinit a o tyzden na to uz masivne krvacat a v nemocnici mi sice zodvihli davku, ale sam primar prisiel za mnou, ze tieto lieky vôbec nie su na udrzanie plodu a davaju mi ich len, aby nieco akoze dali ... A sestricka mi povedala len ze, je to medzi nebom a zemou, ak je embryo zdrave udrzi sa- co bol nastastie moj pripad, ak nie je bohuzial ...
@nelca0510
@nikoleta999 dobre, takze keby dovodom spinenia bol nedostatocny progesteron, tak to vie nahradit tabletka - cez usta utrogestan dal. Avsak, ked embryjko teraz nevyslo, odide.
Netuším, ja nie som doktor, moj problém bol iny, mne našli obrovsky hematom a cystu a z toho som mala krvacanie ... nasadit mozes tym nic nepokazis ... ale potom ho treba aj spravne vysadit - nie naraz, ale postupne
Ak by bol dôvodom špinenie progesteron tak to pomôže pokiaľ je embryo zdravé a vyvíja sa ako ma. Ak sa ale nevyvíja ako ma ani progesteron nepomôže.
Pri dcére som 2x krvacala nielen spinila, progesteron som nemala a dcéra bude mať 11 r., pri ďalšom tehu som ani nespinila a aj tak sa plod nevyvíjal ako mal. Lekár ma podstate pravdu, prvé tri mesiace sú na prírode a je to 50/50
@nikoleta999 och. Hematom vznika vkastne spinenim/krvacanim, len nevytecie ale ostava tam?
@sense hm, je to strasne zaujime, co pises. Takze aj napriek krvacaniu si donosila do konca dietatko?
Ja mám tiež skúsenosť, že Utrogestan nepomôže, ak je to embryo geneticky zlé, proste sa neudrží. A to som brala tuším 400- 600 mg denne a aj tak som mala spontánny potrat. Oddychuj, dávaj si čo ti DR kazal a nechaj to naň, nech bojuje. Držim ti palce!
Nie, progesterón ti reálne môže pomôcť iba ak máš nedostatok (čo ty nemáš, máš v norme a hraničná hodnota to fakt nie je). Väčšinu potratov zapríčiní vývojová alebo genetická porucha, kde nepomôže nič.
A progesterón a hormóny celkovo môžu mať veľa vedľajších účinkov, ktoré ešte úplne nevieme určiť. Lebo ich vplyv na organizmus je veľmi komplikovaný. Napríklad sa nedávno zistilo spojenie medzi hormónmi podávanými počas prechodu a rakovinou prsníka.
Takže vlastne z môjho pohľadu berieš zbytočne hormóny ktoré nevieš čo robia s tvojim telom 🤷🏻♀️
Ja som spinila skoro cely prvy trimester pri druhom tehotenstve..preventivne som brala progesteron. Tiez som nevedela ako to dopadne, ale potom som prestala spinit a vsetko bolo nakoniec v poriadku 🙂
@123el123 cely prvy trimester? Fu. A vedeli, ze preco? Hnede ci ruzove?
@matus7030 tak potom dobre. Uz som sa bala toho, ze keby nahodou nebol dobry, takbsa udrzi kvoli progesteronu
Jasne bude mať 11 rokov za 2 mesiace. Príčina údajne prasknutia cievka, aj keď teda par kvapiek krvy to nebolo. Zakaždým. Skontrolovali ci srdiečko bije, bilo, dali injekciu na zástave ie krvácania a bolo aj keď teda druhý krát lekár žeby som mala do nemocnice na pozorovanie to bol nejaký 10-11 TT a vravím a ze co budu robiť ze nič ale budem pod kontrolou ze budem. Ležať a nenamahat sa. Tak som. Povedala ze ležať môžem aj doma
@monsterablue na max kolko tyzdnov?
@smajliica no, nehovorila by som, ze mam habadej. V kazdom jednom cykle pred menstruaciou spinim este cca 4-5 dni. A po novom som zacala este aj pred plodnymi dnami. Teraz, ako som otehotnela, velkarat spinim. Tiez to nie je ok podla mna. A ta hodnota 19... Kde dolna hranica je 14.neviem no, mne to nie wau efekt.
Hematom mi vznikol, lebo mi praskla cievka a krv neodchadzala a tak sa zvacsoval, potom zmensil a zase zvacsil … Krvacala som cele 3 mesiace ako z prasata cerstvou krvou, ale syn to ustal 🙂
Praveze vobec nevidela dr z coho to moze byt, pri kazdej kontrole pozrela srdiecko a to bilo takze som bola kludna..a spinila som skor na hnedo.
Dobry den, ak by niektora z vas este mala zvysny progesteron, rada odkupim
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Moze udrzat progesteeon nezdrave embryjko?