Ahojte, máte niektorá skúsenosť, že výsledky z amniocentézy-odberu plodovej vody sa mýlili? Ďakujem
Nemôžu s amýliť,jedine,ak b yvýsledky vymenili v labáku,čo sa nesmie stať.
Nie, amnio je na 100%
@celesta17 Nie, bola presna.
Na 99,99% je presná
Aj sa vám to ešte nejako následne potvrdilo? Mne vysiel chromozóm 5,ale zevraj iba mozaika. Mate s tým niekto skúsenosť? Ani genetici nevedia presne co to znamená. Plus srdiečkova vada z morfologie.
@dietatko2020 mne mozaika chromozómu 5..vam? Cítim sa veľmi zle😥síce 9 percent no genetici ani nevedia co je to za chorobu.
@celesta17 bohuzial, nepomozem, mne testy potvrdili zdrave dietatko. Drzim palce 🍀
Amniocentéza je na 99,9% presná.
Skusenost s tym nemam, este som len zacala druhy trimester, ale "vdaka" mojej uzkosti a strachu som si co-to nastudovala o chromozomalnych vadach.
Ta tvoja je VELMI vzacna. Nasledky zavisia od miery mozaiky. Ta vada na srdci s tym najpravdepodobnejsie suvisi. Taktiez sa moze mat dieta problem poriadne sa vyvyjat v maternici z roznych dovodov, razstep mocovej trubice, inde umiestneny analny otvor, trosku problem s klbami na prstoch ruk a znizeny objem podkozneho tuku. Mozog zasiahnuty nieje a intelekt je normalny.
Vsetko zavisi od tej miery mozaicizmu - kolko percent buniek je abnormalnych.
@celesta17 hej, ta mozaika z toho robi zahadu. Informacie mam len z malo zdrojov, jeden spomina explicitne ze to neovplyvnuje psychomotoricky vyvoj, ale dalsie dva to nespominaju vobec, kedze je to tak velmi vzacne tak sa o tom asi naozaj vie dost malo :(
Ak vies po anglicky tak je na internete niekolko studii o tvojej diagnoze, pripady su vzacne takze sa ich snazia zdokumentovat ked sa da.
Velmi ma mrzi ze si v tejto situacii :(
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@celesta17 nie, amniocenteza je presna :( aspon u mna bola :(