Bolí trhanie zubu v tehotenstve?

vemi23
7. sep 2022

Ahojte dnes ma caka tahanie zubu. Bojim sa len toho ze ta injekcia nebude az taka ucinna ako klasicka pretoze pre tehotne sa pouzivaju ine injekcie tak by ma zaujimalo ci ta injekcia dokaze umrtvit cely zub

majamat
7. sep 2022

@vemi23 ja som mala klasicku injekciu, gynekolog mi ju odobril, zubar tiez nic nenamietal, ani nehovoril, ze by pouzil nieco ine. a moc to nebolelo. viac to bolelo raz mimo tehu, ked som tam mala zrejme aj zapal.

tamvtme
7. sep 2022

tiez neviem, ze by sa pouzivalo nieco ine, moj zubar pouziva tu istu latku....riesila som zuby pocas kojenia, tak som sa pytala a on ze to iste pouziva aj pre tehotne a ze je to ok

vemi23
autor
7. sep 2022

@majamat no mne zubar povedal ze mi da taku ktoru mi moze dat je dost opatrny ja som mala zapalene dasno pod tym zubom aj hnis som tam mala ale uz je to okej tak dufam ze to pojde ako po masle

vemi23
autor
7. sep 2022

@tamvtme 🤔 tak neviem nemoze to byt preto ina ze som este len v 13 tyzdni? Musela som mu doniest aj papier od gyn ze mi moze tahat zub lebo on od 3 do 7mesiaca netaha zuby

sojorez
7. sep 2022

Ja vzdy dostavam tu inu (ta, co sa dava pre tehotne a kardiakov), aj v tehotenstve mi s nou opravovala zuby a zabrala, aj normalne, ak mi vrta, tak to neboli. Otazne je, ako bude posobit, ak je tam zapal, aspon mne raz pri osetrovani rozbiteho kolena vysvetlovali, ze ak je zapal v rane, injekcia v takom tkanive nemusi posobit.

vemi23
autor
7. sep 2022

@sojorez omg ja sa tak bojim uz pen ked vojdem do cakarne a citim tu zubarsku vonu tam ... Ako hnis mi uz nevychadza dasno je pekne odpuchnute uz cca 3 den tak mozno tam zapal uz nieje neviem

janka1011
7. sep 2022

@vemi23 bolí to len zatoľko ako aj netehotné. Účinok injekcie však môže znížiť ten zápal.

sojorez
7. sep 2022

@vemi23 Ja mam traumu zo zubara (pozostatok cias skolskej zubarky, u ktorej bola injekcia neznamy pojem), nastastie mam teraz super zubara, ktory to dokaze pochopit. Na karte mam cervenym perom "osetrovat s anestezou", pocas osetrovania vysvetluje a dava mi cas to predychat. Aj tak sice vstanem z kresla komplet prepotena, ale stale lepsie, ako to zanedbat. A v tehotenstve to plati dvojnasobne, nakolko nelieceny zapal vie zarobit na problemy.

vemi23
autor
7. sep 2022

@sojorez ja som bola u toho zubara a nakoniec mi nic nerobil pen skontroloval zub a nemam tam uz zapal ani hnis nic dasno je normalne nie opuchnute tak povedal ze to oddialime s ťahaním lebo on netaha od 3 do 7 mesiaca zuby tal ze tak som dopadla dal by ho von keby som ho mala stale zapaleny ale uz nemam... Ja len dufam ze sa to nevráti a keby som mala hoc ake podozrenie tak hned pojdem nech ho da von aj ked na nom vidim ze moc ho tahat nechce pokial som zatial len v 4mesiaci

sojorez
7. sep 2022

@vemi23 Zvlastne, kedze prave po 3. mesiaci je uz relativne bezpecne robit zakroky... Normalne som si vyguglila, co na to ini zubari a tiez tam je obdobie 4. - 7. mesiaca vedene ako bezpecne obdobie 🤔 Zub musi von? Nie je moznost endodontickeho osetrenia?

https://www.google.com/amp/s/www.smileclinic.sk...

vemi23
autor
7. sep 2022

@sojorez tak to si ma teraz dostala ale ja hovorim to je na kazdom zubarovi ako sa on rozhodne... No zo zuba uz nic je nepotrebny a nieje ani cely ...

sojorez
7. sep 2022

@vemi23 To nevadi, ze nie je cely. Ak drzi koren, tak sa da spravit domodelovanie zubu (onlej, inlej). Ak je poskodenie vacsie, tak korunkou.

vemi23
autor
7. sep 2022

@sojorez noo on je uz odpisany ten zub uz davnejsie ho chcel dat von ale mojou chybou ( ze som k nemu nesla) ho mam este stale. Aj preto ho chce tahat lebo ked ho da von pekne by sa mi mali zuby posunut a zub mudrosti ktory este nieje uplne vonku bude mat miesto... Pisala som dentalnej hygienicke tak sa zrejme objednam len sa chcem informovat co sa presne robi ked je zena tehotna a ci ta dentalna hygiena moze zabranit dalsiemu zapalu dasna

majamat
7. sep 2022

@vemi23 ja som bola na trhani v 7tt. cize tiez zaciatku tehu, co je dost rizikove obdobie.

natik25
7. sep 2022

No to je divne ja som bola u zubárky keď som bola nejaký cca 13tt a musela mi vyťahovať nerv a tiež som ju hneď stopla ze som tehotná a začala sa smiať že už nežijeme v praveku a že ťa injekcia neublíži babu ani sa k nemu nedostane a teraz v 25tt tak isto trhala zub a zas injekcia čiže neviem akú má tvoj zubár inú 🤷‍♀️

vemi23
autor
7. sep 2022

@natik25 moj zubar ma asi 70 😑 mozno to je aj tym 😁

natik25
7. sep 2022

@vemi23 ou aha tak áno určite je to tým 😂

vemi23
autor
7. sep 2022

@natik25 ale on vraj velmi dobre taha zuby co z toho ked mi ho nevytiahne 🤣

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre