Ahojte, posielali vas automaticky alebo vobec? Prípadne až pri probléme? Mňa dr. neposlala ani raz od začiatku, pritom máme v rodine hematologické ochorenie, vie o tom, ale hovorí, že mám všetky výsledky vždy ok a že už by sa bol problém preukázal. No teraz som začala mať akési ťažkosti a obávam sa práve, či to nemôže byť problém s krvou. V nemocnici mi poradili isť na odbery na hematológiu, takže sa chystám, ale o mesiac a pol ma čaká pôrod tak už je aj celkom neskoro. Ďakujem.
Ahoj, aj my mame v rodine hematologicke ochorenia (aj z mojej rodiny, aj z rodiny manzela) a ani raz ma gykologicka neposlala na hematologiu. Prve tehotenstvo ziaden takyto problem a potom v druhom tehotenstve som mala MA v 12tt, tak som si sama od seba zaplatila odbery na trombofilne mutacie (vysledky ok). V tretom tehotenstve si len gynekologicka zapisala do karty, ze som bola na takychto odberoch a ze dopadli ok, nic dalsie neriesila.
Hematologicke vyšetrenia som si dala spraviť uz pred tehotenstvom, keďže mame problémy v rodine. Na základe toho som cele tehu pichala injekcie na riedenie krvi. Bez diagnózy ta nemá lekár dôvod teraz niekde posielať.
Dodam, že končím 34.tt 🙏
Ono bohužiaľ moze babo pritlačiť dutu žilu.. len neviem,ze co s tým.. spávať na tehotenskom vankusi a nikdy nie na chrbáte a skúsiť vždy na 4 a pohyb at bruško,nech babo ide viac dopredu. Už to máš za pá týždňov zvládnuté.
@anjelicek26 no môže byť aj to, aj mne to napadlo, lebo napr. veľakrát ma chytia až také mdloby chvíľkové, tlak do hlavy teplo a oblieva ma pot 🙈 och na nervy je hlavne to, že neviem z čoho to je🙁
Ja som nevedela že mám hematologicke problémy. Zaistili mi to až v CAR po dvoch potratoch pritom prvého syna som donosila bez problemov. Hneď ako som otehotnela po tom čo mi to zistili som musela volať do CAR aby mi nasadili injekcie.
@3petka ďakujem veľmi pekne🙏 to mi tvrdila aj lekárk, že ak by som mala nejaký problém, tak by sa to určite už ukázalo…
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Mala som problemy uplne na zaciatku ale bola som pri kazdom tehu.