Boli ste v tehotenstve odosielané na hematológiu?

31. mar 2024

Ahojte, posielali vas automaticky alebo vobec? Prípadne až pri probléme? Mňa dr. neposlala ani raz od začiatku, pritom máme v rodine hematologické ochorenie, vie o tom, ale hovorí, že mám všetky výsledky vždy ok a že už by sa bol problém preukázal. No teraz som začala mať akési ťažkosti a obávam sa práve, či to nemôže byť problém s krvou. V nemocnici mi poradili isť na odbery na hematológiu, takže sa chystám, ale o mesiac a pol ma čaká pôrod tak už je aj celkom neskoro. Ďakujem.

ivangeline
31. mar 2024

Mala som problemy uplne na zaciatku ale bola som pri kazdom tehu.

diewcatqoo
31. mar 2024

Ahoj, aj my mame v rodine hematologicke ochorenia (aj z mojej rodiny, aj z rodiny manzela) a ani raz ma gykologicka neposlala na hematologiu. Prve tehotenstvo ziaden takyto problem a potom v druhom tehotenstve som mala MA v 12tt, tak som si sama od seba zaplatila odbery na trombofilne mutacie (vysledky ok). V tretom tehotenstve si len gynekologicka zapisala do karty, ze som bola na takychto odberoch a ze dopadli ok, nic dalsie neriesila.

anjelicek26
31. mar 2024

Hematologicke vyšetrenia som si dala spraviť uz pred tehotenstvom, keďže mame problémy v rodine. Na základe toho som cele tehu pichala injekcie na riedenie krvi. Bez diagnózy ta nemá lekár dôvod teraz niekde posielať.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
31. mar 2024

Dodam, že končím 34.tt 🙏

anjelicek26
31. mar 2024

Ono bohužiaľ moze babo pritlačiť dutu žilu.. len neviem,ze co s tým.. spávať na tehotenskom vankusi a nikdy nie na chrbáte a skúsiť vždy na 4 a pohyb at bruško,nech babo ide viac dopredu. Už to máš za pá týždňov zvládnuté.

autor
31. mar 2024

@anjelicek26 no môže byť aj to, aj mne to napadlo, lebo napr. veľakrát ma chytia až také mdloby chvíľkové, tlak do hlavy teplo a oblieva ma pot 🙈 och na nervy je hlavne to, že neviem z čoho to je🙁

3petka
31. mar 2024

Ja som nevedela že mám hematologicke problémy. Zaistili mi to až v CAR po dvoch potratoch pritom prvého syna som donosila bez problemov. Hneď ako som otehotnela po tom čo mi to zistili som musela volať do CAR aby mi nasadili injekcie.

autor
31. mar 2024

@3petka ďakujem veľmi pekne🙏 to mi tvrdila aj lekárk, že ak by som mala nejaký problém, tak by sa to určite už ukázalo…

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre