Ahojte boli ste aj vy unavene pri tejto diagnóze? Užívam aj zelezo no únavu stále cítim.
Myslim,ze si unavena z tehotenstva. Tvoje telo vyraba dokonaleho cloviecika- a to je fakt makacka. Ak sa da tak oddychuj a na poradni sa popytaj ci to moze mat nieco s cukrovkou.
Mala som v oboch tehotenstvach a unavena som bola tak normalne tehotne 😀 ze ma drobci nenechali v noci spat, ze sa pridruzil syndrom drazdivych noh, ze som v druhom behala okolo 3 rocnej cely den. Ale extra unava nie. Klasicka tehotenska nevyspatost.
@amelie2017 ako myslíš draždivych?
@jessi06 nepokojnych 🙈 som to zle napisala.
@amelie2017 ja mam zas od lytiek dole také stuhnuté ako keby svaly a boli to hlavne na večer.
@jessi06 ja som prespala hádam celé tehotenstvo..kde som sadla, tam som padla..a v lete to bolo najhoršie 🫣
@monicatko20 no ved toto aj mňa čaká pôrod v júli netešim sa na tie tepla 🤦♀️
@monicatko20 brala si aj zelezo?
Nie nebola pretože tá zdravá strava a všetko okolo toho mi dávalo viac energie 💕
A rodila som tiež júli 15.7
@jessi06 nie nemala som anemiu ani nedostatok..čiže som nebrala..
@jessi06 ja som rodila v septembri 🤣 takže celé leto som si od*rala s enormne veľkým bruchom kvôli veľkému mnozstvu plodovky .. hrozné niečo.. pri ďalšom tehu určite dávam pozor na cukor nad začiatku.. mne došli na gestačný až v 6 mesiaci keďže som chytila akurát dovolenky 🙄
@monicatko20 veru je to ťažké dávať si vtedy pozor keď chute su väčšie ako obvykle aj si meras koľko máš hladinu?
@monicatko20 gestacny diabtes sa kazdemu zistuje az v cca 24.-28.tt, len pri vyskyte viacero rizikovych faktorov sa robi skor
@anavixy n o u mňa sa robil až niekde v 30tt..rodila som v 36 predčasne a asi 4 týždne pred tým som sa dopracovala k diabetologicke .. a mala som polyhydramnion, čo malo byť už vidieť na prvom veľkom ultrazvuku a nikto neriešil..zle som napísala mesiac 🙄
@monicatko20 a všetko v poriadku?
@jessi06 vôbec.. malý mal samozrejme gestacnu fetopatiu, defekt komorového septa, trombu na pečeni..do toho žltačka kvôli zloženej kľucnej kosti a poraneniam z pôrodu..hrozne.
Ďalšie tehu si určite odsledujem sama od začiatku
@monicatko20 joj to ma mrzí. Veru treba si dávať pozor od začiatku.
@monicatko20 aha tak to je neskor nez je standardne naozaj a ten polyhydramnion s tym suvisi takze mas pravdu, ze to bolo podcenene 🫣
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Pri dg gestacny diabetes nie, pri dg tehotenstvo ano. Nema to podla mna nic extra s diabetom, si tehotna, tak si unavena a to aj keby si mala hemoglobin/zelezo uplne v norme.