Boli ste na genetických testoch?

silvinecka
24. nov 2021

Baby boli ste na genetických testoch?
Boli ste na odber plodovej vody ja osobne nechcem len sestrička od doktora ma k tomu núti a ten jej arogantný pristup😭

brumbrumbrum
24. nov 2021

@silvinecka to je vlastne to,že sa zisťuje,či bude dieťa zdravé,alebo nie?
Mňa osobne by to dosť zaujímalo, no zase bolo plno článkov,že je to nebezpečné.
Môj gynekológ mi spomínal,že sa to dá z krvi matky zistiť,že je to novinka, ale posielajú do takže do Honkognu 😅 reku dobre, ak budem mať druhé dieťa, tak potom pre mňa za mňa aj do Japonska.
.....no ak Vás doktorka núti, nemá ona nejaké podozrenie,že niečo nebude v poriadku? Alebo teda prečo Vás núti?

monikamama
24. nov 2021

@silvinecka bola som, ale ak si ochotna nechat si aj chore dieta, tak asi netreba. Presne minule som nad tym rozmyslala, ze sa ma ani nikto nepytal, ci chcem testy alebo nie.
A dala som si robit testy z krvi nie z plodovej vody okolo 350 eur.

petamich
24. nov 2021

podstatny je dovod preco ta na amniocentezu posiela - ci maju nejake podozrenie z mortologickeho sona alebo zly vysledok tripple - kazdopadne pred amnio by som ja osobne urcite absolvovala najskor Trisomy/Nifty - Trisomy su nase robi ich Medirex, Nifty sa posiela do Hong-Kongu a ide o neinvazivny test s 99% spolahlivostou v pripade trizomii a inych genetickych poskodeni, amnio by pre mna bol posledny krok

naobedbuduspagety
24. nov 2021

Bola som aj na amniocenteze aj na kordocenteze v tomto tehotenstve opakovane. Nič hrozné to nie je, ale samozrejme keby k tomu nie je dôvod zbytočne si to robiť nedávam.

jarnajar
24. nov 2021

Hádam si svojprávna, nútiť ťa nikto nemôže. Za seba - výsledky skríningov boli pri oboch deťoch zlé, poukazovali na riziko Downovho syndrómu, ale vedela som, že aj tak si ich necháme, čiže som nikde nešla. Ani si nikto nedovolil ma nútiť, v oboch prípadoch som jasne komunikovala, čo chcem a čo nie. Mala som len kvalitný morfologický ultrazvuk, lebo ten môže odhaliť problémy, ktoré sa po pôrode dajú riešiť - napr. skorou operáciou alebo inou liečbou.

ckatka
24. nov 2021

Ja som bola na trisomy testoch. Na amniocentezu by som nešla. Jedine, ze by trisomy ukázalo nejaké poškodenie nezlučiteľné so životom. Bežným "štatistickým" tripple testom vôbec neverím.
Vôbec nikto ta nemôže nútiť do žiadneho vyšetrenia. A už vôbec nie nejaká sestrička, ktorá si určite nevezme na zodpovednosť, keď zrovna ty budeš ta, co po amniocenteze potrati.
Ja som odmietla väčšinu vyšetrení v tehotenstve. Máš na to právo. Mne dáva zmysel vyšetrenie prietokov na začiatku, trisomy test a potom riadny kvalitný morfologicky ultrazvuk. A merať si tlak a ocikavat detekcne papieriky na bielkoviny a cukor, kľudne aj doma. Inak treba veriť svojmu dieťaťu, že vie, čo robí.

michaela789
24. nov 2021

@silvinecka nebola som. Tam tá pravdepodobnosť vady vždy nejaká bude a stráviť tehotenstvo dumaním či áno alebo nie sa mi nechcelo. Zvlášť, keď na rozhodnutí nechať si dieťa by to nič nezmenilo.
Mimochodom, nútiť by ťa nemali. Mňa sa doktor spýtal, ja že nie dik, on si zapísal že ponúkol a ja som odmietla,podpisala som a dovi.

simsalabim
24. nov 2021

@silvinecka Bola som. Odporucanie dr aj moja volba. Ak si vsak ochotna prijat aj chore babatko, odmietni to. Mas na to plne pravo.

silvinecka
autor
24. nov 2021

Véd krv je OK ultrazvuk OK žiadne podozrenie nie je doktor je v pohode len sestrička divná uplne na hlavu pýtam sa ci je tam doktor do tváre mi klame ze tam nie je
Baby je to naše babo naša voľba príde mi to ako zaobchádzanie s kusom handry
Proste ja tam nejdem
A moje dieťa chcem také aké je!
Veľmi pekne ďakujem za radu

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jazula
24. nov 2021

Ja som bola v Iscare v BA na tie Trifty genetické testy z krvi už v 12rom týždni (v podstate náhrada amniocentezy). Dosť drahé to bolo, ale aspoň som bola kludna, že vyzerá byt všetko ok. Morfologicky ultrazvuk to potom už len potvrdil.

kiki68
24. nov 2021

Mozes to razne odmietnut, sestra si to nesmie dovolit. Nie je lekar. Ona je tam na ine ukony.

jaja20
24. nov 2021

Bola som na amniocentéze a vôbec nič strašné to nebolo. Nechápem,prečo z toho niektoré ženy robia takú vedu... Keď to má opodstatnenie,tak nie je o čom diskutovať. Trvalo to iba chvíľu,horšie bolo potom to čakanie na výsledky.

any_soj
24. nov 2021

@silvinecka ahoj. Mrzí ma prístup sestričky. Samozrejme musí rešpektovať tvoje rozhodnutie. U teba je aspoň lekár ok, počula som o prípadoch, kde ani lekár nerešpektoval. Veľmi pekne si to povedala, že tvoje dieťa chces také aké je ❤️ my sme sa tiež rozhodli, že genetiku netreba, nedávali sme ani základný Triple test, ktorý je skôr na zmätok než by niečo pomohol. Dali sme kvalitné sono u Grochalu, lebo ak by bol nejaký problém, čo treba riešiť hneď po pôrode operačné a podobne, chceli sme byť pripravení. Každopádne, v predchádzajúcom tehotenstve nám zomrela v 38.tt dcéra, aj podľa pitvy zdravá, testy by neboli nič ukázali. V ďalšom tehotenstve sme ich tiež nedávali robiť.

charlottemoly
28. nov 2021

@silvinecka prvé tehotenstvo ; vek 33 zle výsledky z krvi 1:120,NT vysoké ,poslana na aminiocentezu do 10 dni bol výsledok a od toho momentu som si naplno užívala tehotenstvo mam krásne zdravé dievčatko .
Druhé tehotenstvo ,vek 39 ,triplle testy pozitívne 1:240 ,zvýšené riziko na dawnov syndróm ,poslana na aminocentezu ,som v 17 tyzdni a poviem úprimne ani jeden deň som si nevychutnala tehotenstvo kvôli týmto testom …v stredu ma čaká amiocentaeza , na genetike čo bola pani 1:4 zaplatila si krvné testy za 520 boli negatívne a napriek tomu ju poslali na aminocentezu .

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre