ahojte.nedavno som mala virusove ochorenie..bolello ma hrdlo...lekarka mi urobila CRP..vsetko je ok..len som anemicka...a taktiez som bola anemicka aj pri prvom tehotenstve...brala som lieky..zelezo ale mala som to s nim tazke...ked ho beriem je vsetko ok..ak nie..tak mam zle vysledky..KO...teraz som v 6tt..a ked si pomyslim ze uz odteraz mam brat to zelezo je mi z toho do placu..beriem vitaminy pre tehotne..jed zeleninu a ovocie..kadzy den si dam oboje...si myslim ze lepsie ako tabletky...ma niekto taky problem...dakujem
Melasa! 100% pomoze
ano, aj ja melasu odporucam. zvyknem si ju robit rano miesto kavu (tu nepijem). alebo potom ja davam mojej dcerke, ale mozu to samozrejme aj tehulky (a maju s nim dobre vysledky), je prirodny cucoriedkovy sirup obohateny zelezom a medou na jeho dobre vstrebavanie a vyuzitie. nezapeka, zelezo sa vstrebava a vysledky su super 🙂..
bio trstinova melasa, oskusane! 🙂
Zelezo od Femibion odporucam, inak nechapem, co je na tom take hrozne uzivat zelezo. 😉
Vraj pre telo najlepsie vyuzitelne a vstrebatelne je zelezo zo zivocisnych zdrojov, uplna bomba na vsetko potrebne je pecen-pozor, treba ju zohnat v biokvalite alebo domacu (ak vies, cim bolo zviera krmene a nebol to ziadny sajrajt), skus ju zaradit do jedalnicka aspon 2 krat tyzdenne. Ja sa ju tiez momentalne ucim pripravovat a jest, lebo pecienku som vzdy neznasala. Pocas tehu som si pomahala aj psenovou kasou, psenko je velmi bohate na zelezo, otazne je, nakolko telo z tohto zdroja zelezo realne vyuzije. Drz sa.
anemicka pri oboch tehotenstvach a dost som bola unavena :( druhe tehu som brala narosan cucoriedkovy z justu je drahy ale cele tehu som sa citila super a su tam aj ostatne vitaminy
a pomôžu aj zavarané čučoriedky, kúpiš bez problémov v obchode...ja som celé tehotenstvo chodila na hematológiu nonstop na pozorovania, jedla som železo + čučoriedky a stav sa krásne zlepšil, už som nemala ani riziko pri pôrode. Akurát, že po pôrode som ostala znova anemická a zlé hodnoty....
takisto som bola anemická, pri každom tehotenstve, brala som aj lieky, ale veľmi mi pomohol tento "babský receptík", 2,5 dcl kvalitného červeného vína, 2,5 dcl čučoriedkového kompotu aj so šťavou, 2 PL medu a 100g mletých vlašských orechov, všetko zmixovať dokopy, dať do chladničky a užívať každé ráno a večer 1 PL, vyskúšaj.....
Ano, vsetky 3 tehotenstva
ja som bola anemická pri veštkých troch deťoch a neviem aké železo ti predpísal tvoj gyn .,ale ja som mala ferro folgammu a nemala som problém ani zo stolicou ...čo je pri železe typické tj.zápcha
ano, som cely zivot a aj pocas tehu som bola. brala som maternu, avsak ci to zabralo neviem... viac mi zaberala aj zabera trstinova melasa-je to prirodne, zdrave pre mamu i babatko a hlavne nezatazuje pecen ako tabletky. vyskusaj uvidis. ja som jedla jednu lyzicku rano a vzdy v nedelu som mala pauzu. po mesiaci boli vysledky suprove! a dokonca aj moja mala to papala kedze mala velke problemy a raz za mesia som urobila to, ze som na 24hodin dala do jablka klince a potom sme ho spapali. chutovo je normalne a zelezo sa doplnilo super. dokonca sme preto nemuseli do nemocnice ist!!!
melasu, co tu baby odporucaju je super, ale napr. ja ju nemozem, lebo mi hrozne ale hrozne nechuti. Beriem Ferro-folgama a uplne v pohode, nemam z nej ziadne problemy, taktiez Aktiferin som super znasala ale napr. Sorbifol - alebo ako sa to presne volalo, z toho mi bolo tazko. A ak nechces lieky tak zihlavovy caj s citronom 😉
ja som pri oboch teho bola a este aj teraz som,brala som ferro folgamma,1tbl denne,nemala som ziadne problemy..ale teraz pijem len aloe vera gel a zelezo sa mi napravilo do normy (dnes som bola na kontrole a aloe pijem len 2tyzdne! a 2tyzdne nejem lieky),ale ci to mozem pit v teho,treba radsej konzultovat s lekarom
nie, nebola som nikdy anemicka, ale v tehotenstve je to uplne bezne, a tiez aj po porode.
ja som brala Aktiferin,pri setkych 3 tehotenstvach.neviem preco ti prekaza brat zelezo,ved je to pre tvoje zdravie,a hlane pre zdravie babetka.....
@fatulienka ano, aj ja som mala nízke hladiny železa
od začiatku tehotenstva, najmä pri 3. tehotenstve som to cítila od asi 5 tyzdna, ze som bola taka slabé, srdce mi akoby rýchlejšie búchalo, zadýchala som sa ľahko ...
Uživala som Iron od firmy Jamieson,poradila mi ho lekárka internistka . Veľmi dobre som ho znášala a zaberal mi
Po pôrode som ho musela užívať este asi 3 mesiace , potom už sa mi tie hladiny v krvi dobre držali 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@fatulienka nebran sa uzivaniu zeleza, tiez som ho pocas oboch tehotenstiev musela brat...brala som najskor sorbifer, ale to mi nerobilo dobre, tak som presla na maltofer fol a ten bol super, ani som nevedela, ze by som nieco brala a KO bol v poriadku...neviem ake zelezo si brala, ale ak ti nerobilo dobre, skus inu znacku, urcite natrafis na nejake, ktore ti nebude robit tazkosti 😉