Ahojte milé maminky. Som druhorodička , viem o tom , že lonová kosť v tehotenstve bolí.
Ale , mňa bolí už týždeň tak , že nemôžem ani chodiť , ledva sadnem do auta , ledva brzdim , preradzujem... v noci keď spím , otačám sa tak sa prebudím na tu bolesť. Bolí ma celý spodok-podvozok na nevydržanie , dnes som si už poplakala , že však ja ani do škôlky zajtra nezajdem. V stredu budem 31tt a maličky váži 1300g.
Prosím mile mamičky , čo s tým ? Prejde to ? Kedy?
Prejde to po pôrode, keď sa telo vráti do "pôvodného stavu". Panva sa rozširuje podľa potrieb bábätka
Ja mam za sebou 3 tehotenstva a pri všetkých ma to bolelo už od 3 mesiace cca 🙈 a tiež také strašné bolesti ze mi priateľ musel pomáhať aj pri vstavani z postele, neskutočne som tým trpela a prešlo to vždy až po pôrode. Zas sestra bola tehotná a začala ju bolieť len pár týždňov pred pôrodom a aj to vraj bola znesitelna bolesť. Takže asi neostáva nič iné len čakať na koniec tehotenstva <3 držím palce
Tiež som mala silné bolesti, nedokázala som fungovať, takže úplne viem čo prežívaš. Skrátka panva sa rozširuje a pripravuje sa na pôrod, musíš to len vydržať a po pôrode to prestane bolieť. 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Mna to preslo po porode az...