Bolestivé pohyby v 34. týždni

aloana
21. jún 2016

Ahoj,som tu nová a som prvorodička. Dnes mi začína 34.tyzden a pohyby malej začali bolieť. Hlavné na bokoch dolu pri slabinách,najviac na pravej strane...cítim a vidím,ze tam má práve ručičku či pôžičku ale ako s nou pohne tak niekedy je to bolestivé...je to normálne? Či mám utekať k lekarke hneď? Poradňu mam vo štvrtok...ďakujem za každú radu...

kafedame
21. jún 2016

@aloana Ahoj,podľa mňa to je normálne.dieťatko rastie a má čoraz menej miesta,materniaca sa rozťahuje..užívaj si tehu,lebo raz dva to ubehne a tebe to bruško bude aj chýbať.prajem všetko dobré 😵

glorikarebeka
21. jún 2016

neboj to je ok,uz je babu tesno lepsie ked babatko citis ako kope je to zazrak,prjem nech vsetko dobre dopadne 🙂

lienkaviva
21. jún 2016

@aloana pri staršom synovi som to tiež tak mala, chvalabohu sa nechýbal až tak velmi Ale keď sa tam otáčať, tak som videla hviezdičky 😁 viem že som to spomenula gyn a on mi povedal aby som brala o 1 tab.magnezia viac ale ani to nepomohlo veľmi. Sucitim s tebou, posledný mesiac dá zabrať. A ako spomínala
@kafedame ešte ti to bruško bude chýbať 😉

katka708
21. jún 2016

neboj je to normálne ale súcitím s tebou. ja som mala veľmi akčného syna v brušku (zostalo mu to aj mimo bruška) a posledný 1-2 mesiace mi aj slzy od bolesti vyhrkli. Najaktívnejší bol večer do pol noci a to som mala pocit že sa nohami odráža cez moje brucho od matraca 😀 Už asi len zaťať zuby a vydržať ten mesiac. Občas by mohlo zabrať položiť ruku a to miesto a potom hladkať a prihovárať ale na môjho syna to fungovalo skôr opačne, keď zacítil ruky, tak začal čo najviac na to miesto kopať 😀

lucka1987
21. jún 2016

@aloana si prvorodicka, tak pravdepodobne nevies rozoznat co je, a co nie je v norme ... kazdopadne pocuvaj svoj vnutorny hlas, a ak si na pochybach chod a povedz ich lekarovi, on tam ma byt pre teba, aby skontroloval dietatko, a ujistil ta, ze je vsetko v uplnom poriadku .... syn bol aktivny dost. dcerka bola aktivna viac nez syn, jej pohyby ma coraz viac boleli, az mi sli slzy do oci ... dnes uz viem, ze spravne som tusila, ze jej nie je dobre v brusku, citila som to, no zaroven som si nahovarala, ze kazde babo je ine a preto sa tak silno vrti. 😔

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre