Uz zacinam byt zufala. Vystriedala som uz asi vsetky dostupne masticky,kremy,cipky a nepomaha mi nic..dokonca mi radili si to prelievat sodou bikarbonou,ale ani to nezabera. Mam pocit ze je to cim dalej tym horsie.Toto je moje prve tehotenstvo a bojim sa co nastane po porode ked teraz s tym mam taketo problemy :( stale ked idem na toaletu tak az placem od bolesti,nehovoriac o naslednej sprche kedy sa to snazim nejak zatlacit naspat. Gynekolog mi poradil Avenoc cipky aj krem, ale po tyzdni ziadne zlepsenie.Co s tym, baby? Da sa tomu nejako pomoct?
@madamebutterfly to by aj mna zaujimalo ci si pouzivala aj faktu hm? ja som s tym problem mala a pomohla mi a tiez som pouzivala sol do kupela taku zelenu asi matova bola a potom som mala pokol a zatial aj mam. drzim palce
faktu som mala ako prve a nic 😖 co sa tyka stolice nie je tvrda ale mala som hnackovacie obdobie asi pred dvoma tyzdnami a vtedy sa mi to uplne rozdrazdilo ☹ preplachujem si to sodou bikarbonou lenze dost to stipe tak neviem ci s tym mam pokracovat.
moncikyta, myslis sedavy kupel? Mas ju z lekarne?
@madamebutterfly no to som si kupila v obchode taku ze relax a to som si napustila vanu lebo som mala pocit ze faktu nepomaha len som nevedela kolko si toho mozem dat do vane tak som tam nasypala toho vela teda podla mna 🙂 a kupala som sa asi nejakych 20minut viac som kvoli drobcovi nevydrzala a kazdy druhy den a asi po tretom krate som uz nic nemala, ale bala som sa kvoli zapalom ze ci nejaky nebudem mat a nemala som ziadny..
ja používam pri problémoch faktu masť aj čípky, ale vraj je dobrý a účinný aj kúpel z dubovej kôry, tak vyskúšaj aj ten, možno pomôže.
@madamebutterfly ja som v tehu brala Detralex, predpisal mi to gyndos. Nezaberal mi ani faktu (ani mast ani cipky) ani dubova kora. Kupila som si take vlhcene obrusky Hemoral a aj tie som si prikladala, obsahuju tiez dubovu koru a nejake ine latky navyse...tak skus, daju sa pouzit aj namiesto toal.papiera.
mne sa spravili hemoroidy dva mesiace po pôrode, je to hrúúúza, už 3 mesiace snimi bojujem:(( týžden je dobre a potom dva je zle:((( avenoc mi zabral ale za tyzden boli späť, Ale teraz mi celkom pomáha Lepicol - kúpiš v lekárni, a BIO trstinová melasa - kúpiš v bio obchode, alebo v Zdravej výžive... tak skús...Myslím že je to aj pre tehotné, lebo ja dojčím a môžem brať oboje
ahojte.ja som trpela asi 10 rokov.po prvom porode CR sa to este zhorsilo.kupila som avenoc a natierala po kazdej stolici zvysila som prijem tekutin..koli kojeniu a pomalicky sa stracala.no prestala som kojit otehotnela som prijem vody drasticky znizila lebo grcala aj z vody nic nejedla nevolnosti..postupne prechadzali no zlata zila bola velka ako hrozno.bolela krvacala nepomahala ani avenoc.zacala som si dokladne sledovat kolko vypijem cistej vody.zalostne malo ani liter denne.zapchy do porodu aj po zvyseni tekutim.po porode vaginalnom 4200g 53 cm..my vysiel cely konecnik nastrih az pon.PA mi kazali po sprchovani zatlacat konecnik dnu vela teplej vody pit a vlakninu papat.zlepsenie nastalo po cca 2 tyzdnoch.odvtedy ani nekrvacam ani neboli.no ak mam obcas tvrdu stolicu natriem avenoc.pre porovnanie tych 10 rokov som chodila na velku raz za 3-4 dni. V tehu raz za tyzden.po druhom porode kazdy den len prvy tyzden raz.takze za vsetko moze nedostatok teplej vody alebo tekutin.
madamebutterfly : ahoj ja by som ti odporucila varixinal gel ..... a k tomu konecnik potierat kokosovym mliekom.....
skusala si aj kupel z dubovej kory? tiez odporucam .... dufam ze to pomoze
@madamebutterfly ahoj, ja som to mala po porode tiez dost hrozne, este v porodnici mi doktor povedal, aby som si kupila faktu cipky a gel, pouzivala som to asi 2 tyzdne a nepomohlo mi to. potom som si kupila gel z dubovej kory a uz vyzera vsetko ako kedysi a nic neboli 😉 teda neviem ci je ten gel taky zazracny alebo sa to jednoducho upravilo samo, ale kazdopadne faktu a pod. mi nepomohlo.
@madamebutterfly ... ja som zacala mat prve problemy asi pred 4 rokmi, to som nebola este tehotna, doktor mi predpisal liek Detralex, mast Faktu a sedacie kupele z dubovej kory ... asi po tyzdni vsetko pomohlo a mala som pokoj, az dokedy som neotehotnela. Zacalo ma to opat trapit presne ako Teba, okolo 20 tt. Skusala som homeopaticku mast Avenoc, ale velmi nepomohola. Gynekolog mi predpisal opat liek Detralex, ten sa moze uzivat az do porodu, mast Procto-Glyvenol a sedacie kupele v dubovej kore (sypanu koru kupis v lekarni) ... opat pomohlo, ale len do porodu. Rodila som normalne, vytlacila som takmer 4 kilovu dcerku a kolotoc s hemoroidmy sa opat zacal. Detralex som uzivat nemohla, nakolko pocas kojenia sa neodporuca, lebo prechadza do mlieka. Nastupila mast Procto-Glyvenol. Pocas prvych asi 3 mesiacov po porode som skoro pri kazdej stolici skriabala stenu na WC, ale vydrzala som. Teraz 15.mesiacov po porode uz je to celkom v pohode, stale pouzivam len Procto-Glyvenol, Detralex neuzivam, lebo stale kojim. Raz za 2-3 mesiace sa opat ukaze nejaky bolavy uzlik, ale o 5 dni sa schova a mam pokoj. Hemoroidy sa daju odstranit aj laserovou operaciou, ale odporuca sa absolvovat ju az po vsetkych porodoch 🙂. Tak ja teda vydrzim, este jedno dieta snad odnosim a potom skusim ten laser.
aj ja mám s tým problém,používam raz gel z dubovej kôry ,potom masť faktu,ale neviem čo je lepšie,je to čím dalej tým horšie,mala som to aj pri prvom tehotenstve,ku koncu som ani nevedela poriadne chodiť čo ma to bolelo a nevedela som si predstaviť ako budem rodiť,našťastie som mala cisársky, teraz si to zatlačím a za pár hodín je žila vonku,ked som to spomenula doktorovi tak povedal len tolko že hej je to teraz bežné
baby,ja na toalete normalne placem. Kebyze aspon idem raz za den,alebo dva lenze ja chodim strasne casto, dva-tri krat,cize sa mi to ani nema kedy hojit v podstate. Snazim sa zakazdym ist osprchovat a tak to natierat. Mam doma aj krem Fix,ten schladuje akurat ale nepomaha mi. Tych sedavych kupelov sa trocha obavam,nedostanem z toho nejaku infekciu? Myslim teraz vaginalnu. Naposledy som mala asi pred 2 tyzdnami,nerada by som to absolvovala znova.
@madamebutterfly mozno by ti pomohol aj repik ja som si oplachovala sitie ale aj konecnik.vyskusaj.sedavych kupelov v lavoriku alebo vani sa nemusis bat.bud pomozu alebo nie ale nepohorsia.
Detralex ...a uzkostliva hygiena
Ja som mala v prvom tehu problemy, teraz v druhom uz nie. CO sa zmenilo? Teraz mam ovela viac prirodzeneho pohybu a moznost oddychnut si, kedy ja chcem (som este na rodicovskej), v prvom tehu som bola rizikova a vela som lezala. Proti bolesti alebo aby sa posunula stolica sa da aj cvicit, dat sa na styri a lahnut si na predlaktie, pokym je to prijemne, to mi v prvom tehu zaberalo.
Zda sa mi, ze kupl sa da urobit aj tak, ze si moc nenamacas vchod do vaginy, sadnut si do lavora a dat tam len tolko odvaru, aby bolo pre zadok a sadnut si len zadkom.
Tiez nejaky byliny su. V knihe Zdrave tehotenstvi a prirodzeny porod je recept na caj pre tehotne, v ktorom je zihlava, alchemilka, lubovnik, medovka, malinove listie, praslicka a rebricek. Vraj pravidelne pitie napomaha metabolizmu, zabranuje "mestnaniu krvi v cievach", nezadrziava sa zbytocne voda v tele atd. Mozno aj v lekarnach maju nejake "tehotenske zmesi".
Dubove kupele vraj maju byt chladne/ vlazne.
A kombinovat s mastickami...
A umyt sa po kazdej stolici a namazat.
Drzim palce, nebude to tak navzdy.
ahoj, ja som mala tieto problemy po druhom porode. Nemohla som chodit, stat, ani sediet poriadne. Hotova katastrofa. Faktu cipky mi nepomahali, ani mast. Zabrali kupele v odvare z dubovej kory /vlazne to musi byt/ a tiez som si v lekarni kupila taku gelovu mast dubova kora. To som dala na "odličovaci" tampon a prilozila, takto som si to tam vymienala niekolkokrat za den. Pomohlo to po tyzdni, teraz si davam pozor, aby som pila dostatocne mnozstvo tekutin a mliecnych vyrobkov a vlakniny a chvalabohu mam pokoj. A casto som sa sprchovala takou chladnou vodou. Ono to byva aj opuchnute a cele zdurene a vtedy sa to ani zatlacit naspat poriadne neda.... Neboj prejde to a ak nie, urcite vyhladaj lekara.
Zajtra idem znova k dr. ze mi nezabera ani to co mi dal naposledy. Poviem mu,ze neopustim ordinaciu pokial mi s tym nieco neurobi 😎
@madamebutterfly ak Ti Dr. nenavrhne sam, pytaj si Detralex (je len na predpis), ten by Ti mal pomoct.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@madamebutterfly skusala si aj faktu? Ja som mala v tehotenstve tiez take obdobie, ze ma to bolelo, doktorka mi poradila duphalac na zmekcenie stolice- nie je to navykove a mozu to aj tehule. Pila som to asi tyzden - stolica zmäkla, zlata zila sa ukludnila.