Bolesti žalúdka v tehotenstve

14. aug 2024

Ahojte som v 24tt a mam bolesti žalúdka ale 24/7 už druhý deň. Bojím sa ze to môže byť listerioza. Ako sa prejavuje. Vďaka.

thirstymonk
14. aug 2024

Na to už si jak prišla, že listerioza? Zvykneš jesť surové mäso? Listerioza má horšie príznaky ako bolesť žalúdka... Horúčky, sereš ako lijon, rigaš ako etna. Si rada, že žiješ...

Nebude to len bežná tehotenská nevoľnosť? Tá sa síce zvykne vyskytovať skôr v prvom trimestri, ale napr. moja jemnosť pani bola pri prvom tehotenstve pol roka mimo, že len ležala a bolo jej zle.

Dokonca poznám ženu, ktorá má 4 deti a pri všetkých 4 jej bolo úplne zle na umretie.

autor
14. aug 2024

@thirstymonk neviem proste ma napadlo toto svinstvo. Surové mäso nejem ale syry milujem. Alw väčšinou jem len eidam, syry v črievku a tak. Bolest mi vyráža az medzi lopatky... Je to také divne no.. Preto ma napadla táto pliaga.

thirstymonk
14. aug 2024

No na slovensku sa musime fest snažiť, aby sme mali boleriozu. Môže to byť hocičo, ale každopádne, všetky tieto choroby ako salmonela, dyzenteria, brušny tyfus, listeria a pod. sa prejavujú najmä ako som uviedol vyššie - grcanim a sračkovaním.

autor
14. aug 2024

@thirstymonk vďaka.

thirstymonk
14. aug 2024

Ak je tá bolesť neznesiteľná, skôr by som rozmýšľal, či to nie je žaludočný vred. Všímaj si stolicu, či nie je čierna. Keď krv prejde cez žalúdok, natrávi sa a vylučuje sa v čiernej farbe.

autor
14. aug 2024

@thirstymonk nie je znesitelna práveže, skôr taka ťažoba a viac ma boli medzi lopatkami ako žalúdok.. Ale je to zo žalúdka.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre