ahojte baby...mám taký ani neviem či problém, som v 29. týždni a mám pocit akoby som mala v sebe 10 kilové dieťa, proste to sa ťažko opisuje, bolí ma v podbrušku, ale naposledy ked som bola na poradni tak bolo všetko OK a tento stav mám už asi mesiac...Keď sedím je to OK ale keď sa postavím a chodím tak mám pocit akoby som robila brušáky celý predošlý deň a ide ma z tadial vytrhnuť...Aj panvové kosti ma bolia ale to sa rozťahuje ale toto či je normálne...A to ešte 3 mesiace do pôrodu, bojím sa aby sa nepýtalo na svet oveľa skôr :( Máte aj vy také problémy alebo mali ste? Som prvorodička a neviem presne či je to OK. 28.8. idem na poradňu to je ešte dosť ďaleko. Ja tipujem aj na to, že dieťa ako je väčšie tak tlačí.
@bebe91 aj ja som mala taky pocit, citila som tlaky pocas chodze a dokonca myslim, ze v takom v istom obdobi ako ty. Treba sa setrit, nam doktor neskor neodporucal sex a dostala som magnezium, ale nic vazne to asi nebolo, dalej som chodila na tehu cvicenie. mala sa narodila v 38. tyzdni 🙂 ale ak mas obavy, treba sa s dokim poradit.
ahoj 🙂 je to normálne , bábätko už v tomto týždni je dosť veľké , a bude ešte stále rásť 🙂 začína tlačiť na všetko okolo seba , a budeš ho cítiť ešte viac , panvové kosti sa rozťahujú , takže podľa mňa ok 🙂 ale ak sa ti čokolvek nezdá , tak choď ku lekárovi , kašli na to kedy máš poradňu a choď skôr. Radšej zbytočne ako neskoro - ak sa ti niečo nezdá. Ale podľa mňa je to v poriadku 🙂
@bebe91 Ja som pri prvom tehu nic take nemala, pri druhom presne toto ako popisujes a presne v tomto tyzdni, ale mne brucho aj tvrdlo...Isla som hned k dr. a ten zistil otvoreny krcok, tyzden som si polezala v nemocnici a potom na liekoch az do konca tehu som len lezala doma...moze to byt normalne, u mna nebolo 😒 Tvoj pripad to nemusi byt, ale pre pokoj duse by som predsa len skocila k dr., ci je vsetko ok.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@bebe91 ano je🙂