Bolesti v 37. týždni tehotenstva

nikola599
7. mar 2015

Ahoj baby dnes sa mi ukončil 37 týždeň tehotenstva a mam bolesti od noci a chcem vedieť keď ma chytia silnejsie či mam ist na rizokove alebo na pôrodnú salu ďakujem za rady

meusicka
7. mar 2015

@nikola599 treba zajst k lekarovi, mozno sa ti zacali kontrakcie, daju ti magnezko, bud v tabletkach, ale skor v injekciach. este treba troska vydrzat, tak ja by som radsej sla k dr. nech ti to stopnu.
mna tak injekciami stopli v 36tt, cakala som dvojicky, bolesti som este nemala ale na poradni mi robili ozvy a zistili, ze mam pravidelne kontrakcie. a ja som nic este necitila 😝

sofiadurovic
7. mar 2015

určite by som nečakala a pre istotu by som zašla do pôrodnice kde ta skontrolujú a povedia čo ďalej až sa aj otváraš tak porodíš až nie tak si ta tam buď nechajú na pár dní aby zastavili bolesti alebo ta pošlú domou ale aspoň budeš mať istotu že je všetko v poriadku tu na mk ta asi nikto nevyšetrí 🙂 🙂

piacere
7. mar 2015

choď na pohotovosť. Ja osobne by som pôrod v 37tt (ak sa to samozrejme ešte dá a nie si otvorená na 9cm...) zastavila... aspoň na týždeň.

bonaqa2013
7. mar 2015

ono to ešte síce nie je termín, ale pre bábo to už nebude až tak veľmi zavčasu ak sa náhodou narodí. Poznám maminku čo rodila dvojičky v 35 tt a deti neboli ani len v inkubátore. Držím palce, aby všetko dobre dopadlo.

seahorse27
7. mar 2015

Treba sa ísť ukázať kľudne aj do pôrodnice. Podľa mna, ak sa už pôrod rozbieha, tak to nebudú zastavovať a porodis. Ja som rodila presne v ukončenom 37.tt a všetko v pohode, maly zdravy ako buk. Akurát musel byt pár hodín v inkubátore kvôli termoregulacii a mal silnejšiu žltačku, ale to mala aj prvá dcérka, ktorá bola riadne donosena, takze to so skoršim pôrodom asi nesúviselo. Neboj sa, všetko bude ok 😊

hypnobirthing
7. mar 2015

Bábätko narodené v 38.-42. týždni je považované za narodené v termíne. Ak prichádzajú kontrakcie stále častejšie, intervaly medzi nimi sa skracujú, môže to byť začiatok pôrodu. Ak nemáš istotu, môžeš zájsť do pôrodnice kde natočia monitor a poradia čo ďalej.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre