Ahojte budúce maminky,súrne potrebujem radu alebo ubezpečenie či je v tehotnestve normálne keď ma bolia kompletne všetky svaly na nohách,chrbát a ruky keď zovriem päste.Môže to byť zadržanou vodou v tele ? .. Približne od 12 tt som sa začala nalievať vodou, momentálne presahuje moja váha o 19 kg kvôli vode.Z útlej žienky je teraz malá guľka...:( .Už asi 3 noci dobre nespím,nemôžem si nájsť dobrú polohu na spanie takže zaspávanie skoro posediačky je tutovka,tak ten chrbát si viem odvodiť.Ale tie nohy a ruky neskutočná bolesť akoby lomenie,nepomáha magnézium ani polohovanie,dokonca ani nohy nad hlavu. Poradte prosím.Som zúfalá,priatel mi musí pomáhať vstať z postele,obliecť,okúpať... Dokonca prerábame domček tak bývame u rodičou čo iste chápete komfort nieje. Za každú radu veľmi pekne DAKUJEM ! Ps : ak má niekto radu ísť k doktorovi- dovolenkuje :(
@zoe19 ja by som sla do nemocky. Zadrziavanie vody v tele moze znamenat, ze je nieco s oblickami a tu uz prestavaju vsetky srandy. Treba urychlene vysetrit moc na bielkoviny. To nepocka kym doktor dodovolenkuje. Moze ist aj o preklampsiu. Risknes to a budes cakat na svojho doktora? Uz vcera bolo najvyssi cas, ale zajtra treba ist urcite. Rovno do najblizsej porodnice.
Nakskor by som odpovedala mummy01,ja som si pytala radu na nejake cviky alebo kupel alebo nieco,a viac to rozoberat nebudem lebo mk nieje nemocnica tak asi ani poradna.chcela by som sa ale opytat co sa tu ludia vlastne mozu opytat? Naco su tu potom tie kategorie ? A zakladanie diskusii a otazok? Ak sa opytas a dostanes sprostu odpoved nic v zlom....??? A pani doktorka zita19 🙂 nic v zlom ale asi ked od 12 tyzdna zadrziavam vodu a som v 32 tyzdni moj doktor je asi o tom informovany hm? Asi keby mam nejaky problem s oblickami tak mi o tom povie alebo to za tych 20 tyzdnou zistim nie ? A preklampsia :D niekto mal rad burlive vinko 🙂 boze zeny trosku uvazujte 🙂 ved to nema ani hlavu ani patu...uvedomte si ze vy tu nieste na diagnostiku ale na radu,zeny tu cakaju radu ak mate podobnu situaciu alebo poznate niekoho s podobnou situaciou,nie kritizovanie ake nezodpovedne sme voci vlastnym babatkam v brusku...
@zoe19 nemusis sa (a aj mna) hned urazat. Neinformovala si nas o tom, ze mas zadrzavanie vody od 12. tyzdna. Nepisala si ani o tom, ze chces iba rady fyzioterapeutického charakteru. Ja som ti napisala v dobrej voli RADU podla môjho najlepsieho vedomia a svedomia. A este si dovolim podotknut, ze som nevidela jeden jediny diel búrlivého vina, takze neviem aku ma preklamsia suvislost s tymto kulturnym brakom ale zato viem, ze ma suvis s opuchmi v tehotenstve.
A ked sa ti moja rada nepaci, tak sa nou neriad. Nie je to nariadenie. Je mi v konecnom dosledku jedno ako s nou nalozis a rovnako jedno ako nalozis so sebou. Keby som nebola na MK tak ti rovno napisem: Trhni si! ale zdrzim sa
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@zoe19 normalne to podla mna nieje a ked ma tvoj doktor dovolenku tak existuje aj nemocnica.Ved ide o zdravie tvoje a tvojho dietata tak nechapem preco pises tu a nejdes radsej sa dat skontrolovat.Nic v zlom ale konik nieje nemocnica.