Bolesti počas tehotenstva, ktoré sú podobné ako pri menzese

kristy111
2. mar 2013

Ahojte babulky, prosím vás o radu. Som v 9tt, doteraz som mávala občas bolesti ako pri menštruácii, čo mi môj lekár odôvodnil ako rast a rozťahovanie maternice, čo ma upokojilo. Bolesť už ale 2 dni nepociťujem, bola som chorá minulý týždeň a mám strach, že to má súvis, bojím sa o bábätko, či je všetko OK, veľmi sa bojím potratu ☹ Prosím, ktoré máte nejaké skúsenosti, napíšte mi... Ďakujem moc!

sense
2. mar 2013

@kristy111 ak bolest nepocitujes to neznamena ze je nieco v neporiadku....a potratu sa neboj,....lebo potrat praveze zacina krvacanim a silnymi krcami v podbrusku....hlavne sa nestresuj a mysli pozitivne.....a obcasna bolest v podbrusku moze znamenat ze sa maternica roztahuje, teda pokial sa ta bolest nestupnuje coraz viacej....prezila som aj spontanny potrat v 6tt, a pri druhom tehu som mala tiez strach ked som zacala krvacat, druhykrat to nastastie dopadlo lepsie a teraz som v 32tt...hlavne nemysli na to zle, ale na to dobre....ako sa zacne za par tyzdnov ozyvat najprv len tak jemne a obcas a potom stale silnejsie a castejsie zvlast ked si budes chciet oddychnut.... 😉

kristy111
autor
2. mar 2013

@sense jeej, ďakujem moc, upokojila si ma, lebo som čítala aj o potratoch, kde baby ani nevedeli, že potratili, žiadna bolesť, žiadne krvácanie.. viem, že musím myslieť pozitívne, zrejme sa až moc pozorujem :/ Ďakujem ešte raz a držím ti palce, veľa, veľa šťastia želám do života tebe aj bábätku 🙂

zivika
2. mar 2013

@kristy111 neboj, je to v poriadku...mierne bolesti su bezne a naozaj ide o roztahovanie maternice...a co sa tyka toho strchu z potratu, zabudni na to...lebo stresovanim babetku moc nepomahas a ani tym nic neovplyvnis 😉

kristy111
autor
2. mar 2013

@zivika ja viem, ale ja sa bojím práveže toho, že tie bolesti už 2 dni nemám, asi m už šibe 😉

zivika
2. mar 2013

@kristy111 😀 ty si teda divna 😀 vsetci sa tesia, ked bolesti nemaju a ty si nestastna, ze ta nic neboli? 😀 zlataa 🙂

zivika
2. mar 2013

@kristy111 ono sa to strieda, raz to boli, raz neboli...nesmies sa tolko sledovat 😉 stres je na mieste az pri silnych krcoch a krvacani...

kristy111
autor
2. mar 2013

@zivika ja viem, som doslova šibnutá 😒 len keď to zrazu ustalo a minulý týždeň som bola chorá a mala som horúčky, bála som sa, či to nejak neovplyvnilo aj bábätko 😔 Ale upokojila si ma, dík moc 🙂

zivika
2. mar 2013

@kristy111 neboj, do dvoch tyzdnov pojdes na ultrazvuka a uvidis malu fazulku, ktora bude urcite v poriadku 😉

kristy111
autor
2. mar 2013

@zivika verím, že máš pravdu! 🙂

zivika
2. mar 2013

@kristy111 aj ja 😀

sense
2. mar 2013

@kristy111 este jedna rada necitaj moc negativnych clankov co sa potratov, a porodov tyka lebo ti bude z toho sibat a budes sa zbytocne stresovat........

shehzade_91
2. mar 2013

Ahoj 🙂 ja som mala bolesti od zaciatku tehu az do konca 🙂) a stale mi hovorili ze sa riztahuje maternica potom ked som bola vo vyssiom tyzdni ze ma kope silno babatko a ked sa uz blizil porod ku koncu tak mi vraveli ze sa pripravuje maternica na porod🙂) takze som bola kazdy tyzden na sone ci je vsetko ok a chvala bohu bolo aspon mam kopu foteciek mojho drobceka 😀

shehzade_91
2. mar 2013

@kristy111 a presne ako napisala sense necitaj nic na nete ;) daj si vypnut net na 9 mesiacov 😀 nemusis sa bat urcite je vsetko ok 🙂)

kristy111
autor
2. mar 2013

baby, díky mooooc, hned mam lepsi pocit!! 😉

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre