Čaute baby, nemal niektorá z vás také problémy? Vždy keď zjem niečo “ťažšie” na žaludok (paprika, uhorka, reďkovka, hocičo paradajkové, pečivo) alebo vypijem kávu alebo som dnes zjedla 1 trojuholník pizze, tak mi začne byť zle, grgám ale úplne zvláštne ako keby som si nevedela grgnúť a vydávam taký divný zvuk🙈🤣 a začne mi príšerne horieť oblasť brucha / žaludka? Asi zaha? Neviem😅 Doteraz som to nemala a teraz v tehotenstve to mám od začiatku, pritom žiadne tehotenské nevoľnosti ani nič podobné som nemala a ani nemám. Len toto. Som už 2. trimester (začala som 5.mesiac). Máte niektorá takú skúsenosť? Zároveň ma začne bolieť pod rebrami na oboch stranách, niekedy pravá, inokedy ľavá a cítim sa veľmi plná.
Skúšala som voľnopredajné doplnky na zahu asi 5 druhov, ale nič. V krku ma nič nepáli, len to brucho a skôr cítim ťažobu, prípadne že mi to ostane stáť v krku.
Inak ešte dodám, že sa stravujem veľmi zdravo po celý svoj život, jeden kúsok pizze si doprajem asi tak raz za rok a dnes som to prudko oľutovala 😅 Kávu pijem tiež veľmi obmedzene, ale tieto dni ma vychádza draho 🙈
Ďakujem🙂
@majamat a ako viem prosim zvysit tie traviace stavy?🙏
Minimalne si ich dávam, skúšala som to, ale keďže nepomáhalo, tak som si už nedala..
uff, to neviem, ja sa tym potykam dlhodobo, pri niektorych jedlach, v niektorych obdobiach, priapdne pri dietnej chybe ( prejedenie sa ) mi zle travi, mna pali aj zaha,a le palenie zahy zakonite neznamena, ze je vela kysliny, palit moze aj ked je malo,
v tehu je este envyhoda, ze babo tlaci na okolite organy, co tiez zhorsuje travenie.
ja tehu nie com, ked treba uzivam Pancreolan 2tbl vzdy ked mi horsie travi a asi sa zasmejes, ale pijem aj vodu zo zavaranych uhoriek. pripadne aj z kyslej kapusty sa da, no za snemusi kazdemu sadnut a je dost slana.
inak na podporu kyseliny je dobra aj ta kysla kapusta, lebo kysleina obsahuje chlor, ktory je aj v soli, tiez je dolezite mat dostatok tekutin.
existuje aj nahradakysleiny, len neviem co z toho by sa mohlo v tehu a teda ty ako tehulka mozes rwagovat inak.
co urcite pre teba plati, jest mensie davky a casto. a teda je vhodne poriadne poprezuvat jedlo, prezuvanim sa zacinaju tvorit rozne enzymy uz v ustach, ktore sa premiesaju sos travovu a strava je rozomleta dokladnejsie, cize zaludk potom nema uz tolko roboty.
vsetky tieto lieky maju rovnake zlozenie, len moze byt rozdiel v sile.
asi by bolo lepsie sa poradit s dr.
A obycajnu fatru (nie extra) si neskusala? ja som takto mala cele tehotenstvo a na 90% pomohla. Bez liekov. 5m este nieje dieta az take velke. Tieto prejavy sa zvyknu zhorsovat ako dieta rastie.
@luckajozko21 no ja to mám ale uuuplne od kedy som zistila, že som tehu…takže neviem čo to je, lekárka mi povedala, že možno som mala reflux alebo nábeh na reflux a v tehu sa mi to zhoršilo napr..ktovie..fatru som neskúsila veru
@majamat ďakujeem veľmi veľmi pekne…vyskúšam tieto rady určitee 🙏 ja mám celý život “slabši” žaludok ale toto v tehotenstve je extrém😅 ale priznam sa, že zhrešim častejšie posledný mesiac a jem trocha aj veci, ktoré bežne nejedávam, takže kľudne fakt aj to, že ťažšie::::
to poznam, hormony vselico narobia.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
ja len k liekom, ak ta nepali zaha, nedavaj liky na zahu. podla priznakov je skor mozne, ez mas malo traviacich stiav, preto mas stazene travenie potravy. lieky na zahu tento stav akurat zhorsuju, lebo este aj tu ko malo kysleiny co mas neutralizuju.