Bolesti panvy a chrbtice v 27. týždni

barca2107
3. feb 2021

Ahojte mamičky, som prvorodička v 27 tt a už niekoľko týždňov ma trápia “typické” bolesti v oblasti panvy, kostrce, krčnej chrbtice .. ani dlho sedieť ani dlho stať ani dlho chodiť.. najskôr len v noci to začalo kŕčmi do vnútorných stehien, teraz tie kŕče sú občasne aj cez deň a prechádzajú až do lýtok a chodidiel .. keď dlhšie stojím na nohách alebo “fungujem” tak mi už zopárkrát prislo na omdletie. Viem že je to v podstate normálne kvôli rozťahovaniu panvy a tlaku bruška, čo by som kvôli bábätku nezvládla ♥️ Som učiteľka na 1.stupni a od pondelka by som mala nastúpiť opäť do prace, ale si to moc neviem predstaviť , keďže tam treba aj dosť sedieť, aj stále chodiť okolo deti, učím na malej škole ako anglictinarka a kvôli úväzku som aj vychovávateľka , teda do prace chodím pred 7mou a domov o 16tej , čo je tiež dosť zaberak..

Navyše už ma moji žiaci pred Vianocami nakazili (ruska nosia ale stále to majú pod nosom, plus cez prestávky na obedoch bez nich..) a teda prekonala som covid chvalabohu len so stratou čuchu, ale veľmi sa bojím, že sa nakazim aj druhýkrát a že už to take “easy” byt nemusí a že ohrozim babo (už teraz sa strachujem či je v poriadku po tom čo som to prekonala v decembri).. predsa len najskôr strašia že je tu britská mutácia šíriaca sa o 70 % rýchlejšie aj medzi deťmi, a teraz nás tam chcú poslať medzi neotestovane deti.... Aké sú indikácie aby vás gynekologička vypísala na PN? Vypísala už niektorú z vás kvôli tým bolestiam, krcom v panve a zavratom? Po prípade po prekonaní covidu a prace v rizikovom prostredí? Ďakujem ..

katulastraka
3. feb 2021

@barca2107 ved jej normalne vysvetli co je vo veci, ak je trochu empaticka tak ta vypise na PN. Je to rizikove prostredie a este k tomu stresove podla mna.

nikpa
3. feb 2021

@barca2107 po tomto opise ta každý normalny gynekológ vypíše na PN.

maleficent22
3. feb 2021

Ahoj, ja som síce iba v 6.tt ale tiež mám podobné obavy, ako ty. Som školská špeciálna pedagogička a deti sa mi striedajú z každej triedy, rúška nosia presne ako hovoríš a tiež sa bojím tejto mutácie a navyše že som v 1.trimestri.... Gyn. mi povedal, že už mal pacientky kt. prekonali covid a že sa nemusím báť. Lenže, ak je to pravda s touto mutáciou, tak také príipady ešte nemal a ja sa čoraz viac obávam. Ale ty ak máš aj iné príznaky a si už v 27.tt podľa mňa máš väčšie šance na PN. Držím palce. Sama neviem čo budem robiť...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre