Bolesti nôh v tehotenstve

eva64
12. máj 2023

Ahojte. Rada by som sa podelila so skusenostou, mozno mozno potesi mnohe z vas😉👍
Od 27 tyzdna tehotenstva som trpela neskutocnymi bokestami noh, cez den aj v noci. Bola som da sa povedat bez spanku asi 3 tyzdne, potom som si zacala davat na noc paralen, biekedy uz aj podvecer polovicku😭 Gynekolog, vraj musim vydrzat, neurolog vraj syndrom nepokojnych boh, ortoped odporucal posilnovat chrbat. Musela som sa sama domahat, aby mi gynekolog urobil aspon vysetrenie krvi, ale kvoli dovolenke ostali vysledky dodnes neriesene( vyse tyzdna)
Medzitym som si vybavila som po vlastnej osi vysetrenie v nemocnici, kde mi ihned urobili nove vysetrenia, sono babatka aj odber a vysetrenie krvi. Mala som spodnu hranicnu hodnotu magnezia, tak mi predpisali 3x denne sacok Magnesolvu, je len na predpis a je to mega silne magnezium, zelezo, B vitamin, vapnik a davam si aj lipozomalne mineraly a CUDUJ SA SVETE, nohy prestali boliet👍👍👍👍👍 spala som uz bez paralenu, cez den si opat uzivam tehotenstvo, uz som bola aj na prechadzke🤰👍
Pred par dnami som plakala od bolesti a dnes som uplne bez bolesti🙏👍🙏
Tak ak citate tento moj prispevok a ste v podobnej tazkej situacii a trpite bolestami noh, chodte si za svojim, trvajte na vystreni hladiny mineralov a vsetkych dolezitych hodnot...a ked vas vyhodia dverami, vratte sa oknom😉
Dakujem za vsetko tym, ktori mi boli ochotni pomoct, ktori boli ochotni ma vypocut a moj stav nezhodnotili len beznou omielanou frazou "syndrom nepokojnych noh"🙏

michaelamiako
12. máj 2023

@eva64 ahoj.ja som v 20tt a tiez ma bolia nohy po dlhsom chodeni alebo stati...cez noc to trochu ustupi ale dalsi den znova nastupia bolesti ked nieco porobim alebo som dlhsie na nohach...musim zajtra aj ja k moju obvodakovi nech so mnou nieco porobi aby bolesti prestali...

lyci
12. máj 2023

@eva64 na nepokojne nohy sa aj mimo tehu odporuca ako prve horcik, zas az taky prevratny objav to nie je, docitas sa vsade na nete. s B vitaminmi to vvtehu tiez neprehanaj. mne na bolesti noh v tehu pomaha B12, ktora sa tiez spaja so syndromom nepokojnych noh. btw. magnosolv ma vysoky obsah horciku, ktory je ale zle vstrebatelny, su ovela vhodnejsie formy. a uzivanie paralenu v tehotenstve sa spaja s rizikom adhd, autizmu, astmy... netreba ho brat len tak na kazdu bolest

eva64
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
hokejka111
13. máj 2023

@michaelamiako ahoj....ak môžem poradiť... niekedy je fajn si dať kompresné pančuchy ...ale to cez dr ti predpisu .....a samozrejme krém na nohy, kúpele a minerály......som pôrodná asistentka...rada ti poradim viac v správe ....

eva64
autor
14. máj 2023

@hokejka111 dakujem, ale ako pisem, pomohlo mi ihned magnezium a mineraly, nic ine sprchy, kremy, masaze nepomohli

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre