Dobré ráno, idem si sem po radu ❣️
Som v 29tt, celé tehotenstvo bezproblémové, v rodine máme dosť kardio problémov, užívam Aspirin protect + magnezko. Tlaky mám celý čas okej, zo začiatku nízke (90/60), teraz cca 110/90. Pulzy pred tehotenstvom som mávala okolo 90 a vyššie. Momentálne aj pri celkom dobrom tlaku v pokoji ich mávam 110-115. Viem, stále možno nie sú extrém vysoké, ale ja neustále cítim ako rýchlo mi búši srdce, je to nepríjemné, dokonca mi pribudli aj tlaky a bolesti na hrudníku, akokeby mi tam niekto sedel, jednoducho lapem po dychu, dusí ma, ale zároveň mi zvykne byť na odpadnutie, stačí keď 5min stojím doma a niečo robím a už sa mi točí hlava a + sa neviem nadýchnuť. Keď vykonávam fyzickú aktivitu je to horšie.. Obezitu nemám, som v norme, pred tehotenstvom som mala dokonca vyššiu váhu a tieto problémy som nemala. Snažím sa naozaj veľa piť, jesť pravidelne a zdravo, dokonca som vysadila aj sladkosti, denne mám dostatok ovocia a zeleniny. Opuchy taktiež nemám. Poraďte mi prosím, čo mám vyskúšať aby tieto stavy prešli? Od začiatku až doteraz stále pracujem - 12hod, denné a aj nočné. Na materskú idem už o cca 3 týždne, kvôli náročnej práci. Dnes mi končí dovolenka, zajtra mám nastúpiť opäť do práce a bojím sa ak mi to neprejde ako budem fungovať. Nie som ten typ čo sa hádže hneď na PN.. Gynekológ moje pulzy nerieši a stavy - vraj to nie je jeho odbor a nezaujíma ho nič okrem tehotenstva 🤷🏻♀️ Kardiológ ma tiež asi nevezme, uzavre to, že to je tehotenstvom.. Ďakujem za všetky rady 🫶🏼
Urcite riesit s kardiologom. Neuzavrie to len tak, ze je to tehotenstvom. Urcite spravi potrebne vysetrenia, najma ak je k tomu aj rodinna anamneza. Drzim palce.
jednoznacne vseobecby a pnka! preboha mechod v tomto stave do prace. s tlakmi na hrudi vysokym pulzom a kaslom s hlienmi. a krvou by nemala ist ani netehotna osoba do prace na 12tky a nocne nie to tehotna. prosim bez k vseobecnemu a na pn. treba ti urobit echo ekg. komolet krv. a dat salra pozor na emboliu a ine komplikacie
Ísť k obvodnému kôli kašľu a krvi a tlaku ...on už ostatné zariadi
pojdem dnes k obvodnej teda, aj ked mi nakaze PN tak pojdem co mi ostava, robim cely cas bez prestavky a asi to uz je aj na mna vela kedze pracujem fyzicky. a nema zmysel nasilu pracovat
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
+ aby som dodala, začal mi suchý kašel, taký dusivý. Raz som vykašlala aj krv ale takú len s hlienom.. čo to môže byť?