Bolesti lonovej spony v 37 týždni

bastilly
15. jan 2013

Ahoj chcem sa opýtať, na Vaše skusenosti.Uz asi mesiac -2 pocuitujem v panvovej oblasti (lonova spona ) bolesti,spominala som to aj lekarov, no on , ze je to v norme, ze s tym sa neda robit nic.. som v 37 tt a od vcera je to neznesitelne , mazel ma musi nosit na rukach na WC, otacat ma v posteli....je to strasne velka bolest tej lonovej spony, bedrovych klobov,v slabinach, mam pocit takeho jemneho trpnutia stehien....mate s tym niekto skusenost? Nevioem ci ist k lekarovi , ci je to este v norme, mozno ano...ak je tu niekto s podobnym problemom prosim napiste aspon pre ukludnenie..je to moje druhe tehotenstvo, ale pri prvom som toto nepositovala 🙂 a aj to druhe bolo zatial bez nejakych zavaznych problemov.Dakujem

neznakaramelka
15. jan 2013

@bastilly je to dost bezne. chod s tym ortopedovi

bastilly
autor
15. jan 2013

@neznakaramelka k ortopedovi?? tak to urcite nie , ten s tym nema nic 🙂

neznakaramelka
15. jan 2013

@bastilly praveze hej. moze ti dal liek na bolest, to mas uvolnene vazivo. a minimalne ta bude mat pod kontrolou, lebo po porode k nemu pojdes asi isto, lebo to chvilu trva, kym sa to da doporiadku

jankagun
15. jan 2013

aj mna to boli a to som v 28tyzdni..je to ok,len sa ti lonova spona zacala asi oddelovat viac ako je normalne(teda to povedali mne,lebo som len rok a pol po prvom porode a nemam dostatocne pevne panvove dno a sval),liecit sa to neda,ale porodom by to malo zmiznut ,mne odporucil cvicit kegelove cviky na spevnenie

bastilly
autor
15. jan 2013

no lieky by som teraz urcite nebrala, a cvicit som cvicila, len man znepokojil ten nahly zlom, ,ze z minuty na minutu som sa nevedela sama ani otocit....

ellanna
15. jan 2013

@bastilly ortoped ti aj tak nijake lieky neda, lebo vacsinou lieky na takuto bolest nemozu tehotne....mna tiez dost boli v driekovej oblasti a aj bedrova kost az tak ze tiez ledva chodim...a ortoped mi len odporucal maste na prirodnej baze ako je kostihoj, alebo konopne mazanie....

mimikas
15. jan 2013

u mna sa ta bolest stala neznesitelnou v 37tt a v 38tt bol maly na svete, lekar mi hovoril ze to sa maly tlaci dole, no prijemne to nebolo, ledva som sa vedela postavit ked som si sadla, ale po porode sa nic strasne nestalo a panva sa mi vratila do povodnej podoby do 3 tyzdnov po porode takze v pohode, to posledne stadium tehotenstva bolo aj u mna tazke a porod bol vykupenim, ale na druhu stranu maly bol tak nizko v panve ze som 3x zatlacila a bol von 😀

vralen
15. jan 2013

no ja mam asi ten isty problem a som len v 31 tt. v noci sa nemozem ani otocit, ked sa chcem vyzut nezdvihnem ani nohu, nemozem sa postavit a strasne to boli. dnes som bola u lekara a povedal ze je to normalne, ze to sa pripravuje na porod. je to moje druhe tehotenstvo a u prveho som taketo nieco nemala. Dochtor povedal ze niektore baby su aj hospitalizovane. Budeme to asi musiet vydrzat.

alecka
15. jan 2013

@bastilly mne zacali bolesti v 1 tehotenstve, okolo 26tyzdna, chvalabohu som to mala ovela miernejsie ako ty- bolelo ma to "len" v urcitych polohach. ortoped mi len potvrdil diagnozu a povedal ze musim vydrzat. mne ku koncu tehotenstva bolesti ustupili, alebo som ich az tak nevnimala koli inym problemom. este asi 2-3 roky po porode som obcas pocitila "lonovku" pri urcitych pohyboch-napr.pri kopani do lopty, alebo ked som cestou hore schodami brala "niekolko schodov naraz",.. . zaujimave je ze pri 2 tehotenstve som tieto bolesti nemala. tak len vydrzat. drzim palce 😉

bastilly
autor
15. jan 2013

@mimikas tak to by som brala, taky porod, dufam , ze to bude tak aj u mna🙂

bastilly
autor
15. jan 2013

dakuejm krasne za vase prispevky 🙂

katulka1141
16. jan 2013

bastily ja som v 25 tyzdni a tiez trpim v noci spim s vankusom medzi nohami,lebo inak to nejde.neviem si prekrizit nohy.pytala som sa na to svojej midwife(som v anglicku ) a odporucila mi plavanie a fit loptu.sediet na nej a kolisat sa a krutit panvou.sice pomaha to na panvu ale malinka ma kope non stop ked na nej sedim,lebo ju asi dost tlacim 🙂 tak teraz to skusam aspon na par minut denne.skus mozno pomoze aj tebe.drz saa daj vediet keby si prisla na nieco lepsie 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre