Bolesti krížov a panvy - fyzioterapeut v tehotenstve

spanielka44
13. dec 2024

Ahojte bolo ste niektorá u fyzio v tehotenstve? Ja som sa objednala až do vedľajšieho mesta keďže u nás nikto nerobi s tehotnými, ak ste boli pomohlo to? Som v 32tt a ledva chodím 😔 strašne bolesti mám ale len na jednej strane krížov a ide to až do sedacieho svalu a ku večeru ma už boli cela panva… pred tehotenstvom som bola zvyknutá chodiť na turistiky, bicykel, behávať a teraz nejdem zajst do odbchodu 10min peši

katie253
13. dec 2024

@spanielka44 skus zistiť ci v meste nemáš tehotensku jogu, ja som chodila 3 tehotenstva a nevedela som,čo je to bolesť krížov

janadj
14. dec 2024

@spanielka44 súhlasím tehu jóga je super ta aj mne pomahala ….hlavne ale upozorní na fyzio v akom si mesiaci !!!- ja som chodila aj na masaz v tehu (krcna chrbitca a migrény) ale mne vždy vraveli že v 8m v žiadnom prípade ….drzim palce aby sa ti uľavilo🙏čoskoro bude lepšie 😊

spanielka44
autor
14. dec 2024

@katie253
@janadj
Lenže ja tehotenskú jogu cvicim 5x do týždňa a nepomáha to pomáhala mi len zo zaciatku tehotenstva na tie klasické bolesti krížov z tehotenstva 😔 ale teraz mám pocit že sa rozpadnem keď chodím a to do pôrodu ešte daleko😁

michaela329
14. dec 2024

Tiež cvičím tehotenskú jogu a tiež mám problémy - ale s bedrovymi kĺbmi a už padlo aj podozrenie na symfyzu, no ale zohnať teraz ortopeda - to skôr porodim ako dostanem termín. Cvičiť sa dá s fyzio aj teraz - som tiež 32 tt a na príprave nám hovorili o tejto možnosti. Tiež o Rebonzo šatke - tá ulavuje krížom a panve od váhy babatka.

kirara
14. dec 2024

@spanielka44 chodila som na tehu rehabilitácie cca od 3.mesiaca a za mňa super. Raz tyzdenne,fyzioterapeutka so mnou cvičila, spravila masaz, dala tipy ako si uľahčiť tehotenstvo. Na to akú mám chrbticu dobabranu ( extruzia platničky v krízovej časti, skolióza a tak) som nemala takmer žiadne problémy.

janadj
14. dec 2024

@spanielka44 juuuj keď je to také zle tak to isto rieš nech ti aspon troska pomôžu,predsa 2m do pôrodu ci koľko máš treba ešte vydržať …..len bacha na kadejakých masérov a pod čo povedia že jasne aj v tehu môžu aby nenarobili viac škody ….kvalifikovany fyzio,lekár a pod určite lepšie

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre