Bolesti chrbtice v 27. týždni

zuzuka66
2. máj 2014

Žienky som v 27. týždni tehotestva a začala som mať asi pred dvomi týždňami neskutočné bolesti chrbtice, mám sedavú prácu, ale sa aj hýbem, ale aj to je utrpenie, no a doma to ani nehovorím, ani ležať na chrbte, ani na bokoch, ani sedieť, proste nič. Prebdelé noci, je mi do plaču...A ešte do konca čo bude? Možno, že som štíhlejšia neviem, lebo veľa mamičiek čo sme sa aj bavili v poradni také problémy nemali. Čo si na to môžem dať, či nejakú masť, lebo cviky mi nestačia a tabletky je jasné, že nemôžem. Ako to riešite, ak máte niektorá takýto problém? Vopred ďakujem za odpovede.

nika1020
2. máj 2014

@zuzuka66
Ahoj, dolezite je ci si mala nejake problemy s chrbticou aj pred tehotenstvom. Cize ak ano, navstiv lekara, kde si sa liecila. Ak nie, bolest chrbtice moze suvisiet aj s tehotenstvom, cize uhanaj ku gynekologovi, moze ta aspon uspokojit, ze to nie su ziadne signaly ktore suvisia s dietatkom.
Ja mam taku skusenost ako ty, ale som pripad "bolesti chrbtice" pred tehotenstvom. Aj pocas tehotenstva som navstevovala ortopeda, neurologa. Rodila som aj SC. nepises, kde mas tie problemy v ktorej casti, co je tiez dolezite, ale, mne pomohlo:
polohovanie noh, chodila som plavat do bazena a cvicit cviky pre tehotne, ak mas taku moznost, cvicila som doma gravid jogu, ale vsetko len do cca 7-8 mesiaca. tak isto som cvicila az po konzultacii s lekarmi a gynekolgom, aby ma ubezpecil, ze babatko je v poriadku. Mne tie bolesti pridala aj priecna poloha babatka a okrem toho som mala problemy s platnickami. A na zaver - nic som od bolesti nedostala, dovolili mi len Paralen, aj to s mierou. Pomohli mi specialne masaze pre tehotne. Bolo to utrpenie, viem co prezivas, ale musela som robit tie opatrenia a takmer kazdy den, inak som sa nevyspala. Potom mi neodporucili cvicit v 8-9 mesiaci, tak som sa len setrila a po porode ma teda cakala druha etapa, lebo som rok kojila.. cize opat ziadne lieky..
Su tu aj pekne diskusie ohladom bolesti chrbata v tehotenstve po porode, aj lieky, ktore sa mozu brat a podobne, skus popatrat, ale napis na diskusiu viac, aby ti mohli napisat mamicky, ak maju tiez skusenosti. Urcite v prvom rade ku gynekolgovi, aby si mala istotu, ze bgolest chrbta nesuvisi s niecim co sa deje s babatkom. Drzim ti palce, aby si to vydrzala. Niektore mamicky su s takymi problemami aj v nemocnici par dni na infuziach, ale zavisi od problemov.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre