Ahojte. Nemám nejaký vážny problém, ale je to veľmi nepríjemné, zle mi trávi, viem, že je to normálne, ale zakaždým čo niečo zjem ma naozaj veľmi boli brucho .. tiež mám pocit, že mám vzduch v žalúdku, boli to len trochu, ale naozaj je to nepríjemné a to mám celé dni, neviete niečo čo by som mala urobiť, aby sa to trochu zlepšilo?
@mius.brcko podľa mňa je to z tehotenstva, ja cítim ako to nejde tomu jedlu sa dostať cez moje črevá... len tak to boli, že už nejen ani poriadne, včera som zjedla jedno jedlo za celý deň.. dnes som malú šatôčku si dala na raňajky a teda nechce sa mi obedovať ani..
@diana20 treba si odsledovať, po ktorých potravinách ti je ťažko, zameraj sa na mliečne veci a výrobky z múky (pečivo, cestoviny...)
ak je to len v tehotenstve, tak to môže súvisieť s tým...
no a jesť viac vlákniny, zvýšiť príjem tekutín, aby sa urýchlilo trávenie a vylučovanie...
návšteva odborníka a ním stanovené vyšetrenia tiež nie sú na zahodenie...
@diana20 Ahoj, ako už bolo spomínané problém môže byť naozaj celiakia alebo nadmerný vnútorný stres. V rodine sme však mali aj prípad kedy bolesti brucha zapríčiňovala záha, pankreas a veľa kyseliny. Najlepšie by bolo navštíviť lekára, povedať o problémoch a riešiť to, aby to neprešlo do horšieho štádia. Mňa bolievalo brucho zo stresu a aby som sa bolesti vyvarovali prestala som prijímať stravu. Časom som sa dopracovala k podvýžive a ďalším zdravotným problémom. Držím palce aby to nebolo nič vážne a rýchlo sa to vyriešilo 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
kamarat mal takto problemy, staleho bolelo brucho po jedle, bolo mu tazko... bol na kadejakych vysetreniach a nakoniec mu prisli na to, ze je celiatik (dost vysoke stadium)...
ci to je aj tvoj pripad, to netusim, moze to byt aj intolerancia na nieco ine...alebo zo stresu ti to nepracuje tak ako by malo (mala som to v obdobi skusok na vysokej skole)....
treba ist k lekarovi, nech porobia testy a budes vediet na com si 😉