Prosím vás mali ste bolesti brucha a krížov v 20tt? Je to normálne ? Či mám vyhľadať lekára ?
@tinka_1807 ja som v 24tt mala menstruacne bolesti, nie príliš silné, ale skočila som na pohotovosť. Nič to našťastie nebolo, ale sám moj doktor na poradni mi neskôr povedal, že som dobre spravila že som sa prišla ukázať. Radšej 100x zbytočne ako niečo zanedbať.
Mohli by ste mi poradiť som 20 týždni tehotenstva no mam silne bolesti pod bruchom a boli ma strašne spodok krížov bábätko celý deň len kope je to normálne či mala by som vyhľadať pomoc za každú radu ďakujem 😊🙃
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Záleží aké konkrétne bolesti to sú, aké časté a aká intenzita bolesti. Ak sú to časté a pravidelne bolesti v brušku, tak to môžu byť kontrakcie, treba vyhľadať lekára. Ak je to nejaké pichnutie v istej časti bruška, tak to môže byť len že bábo tlačí napriklad na črevá a to spôsobuje bolesť. Ja mávam celé tehotenstvo občasné bolesti niekde po bruchu. Niekedy cítim, že bábätko mi tlačí na črevá, inokedy napríklad na mechúr a zase inokedy sa zrejme naťahujú svaly a maternica. Ale nie je to našťastie pravidelná opakujú a sa intenzívna bolesť celej maternice. Avšak treba dávať pozor, aké sú to bolesti a či ich sprevádzajú aj iné príznaky (špinenie, odtok plodovej vody, vysoký tlak a pod.)
Čo sa týka krížov, tie má tiež zvyknú pobolievat, snažím sa cvičiť a uvoľňovať ich.
Ak cítiš, že bolesti nie su v poriadku, radšej vyhľadaj lekára. Avšak v tehotenstve často zvykne nejaká časť bruška, alebo tela pobolievať, patrí to k tehotenstvu, no treba si dať pozor o akú bolesť ide. 🙂