Bolesti brucha v 14. týždni

4. nov 2023

Ahojte, prosím vás som 13+1 tt a mám pocit, že cítim pohyby (bublinky, jemné vlnenie), to by bolo v poriadku, je to moje druhé tehotenstvo, ale mám dosť silné bolesti brucha. Nie stále, ale nejakú dobu to trvá, občas dlhšie, občas kratšie. Vôbec som to pri prvom nemala. Myslíte, že to môže byť rozťahovanie maternice? Troška ma tie pohyby ukľudňujú, že bábätko je pravdepodobne ok, ale tie bolesti sú ako pri ms, len dosť silné, že sa aj bojím, či je všetko naozaj ok.
V pondelok som bola na prvom skríningu a všetko bolo ok, dr vravela, že bábätko vyzerá byť o týždeň väčšie.
Kontrolu u môjho dr mám až 24.11. a rozmýšľam nad tým, že by som skúsila zajtra zavolať, či nemôžem prísť. 😩
Mali ste niektorá také bolesti? Ako dlho to trvalo? Čo vám pomohlo?
Ďakujem za všetky odpovede a rady.

kvetinka1918
4. nov 2023

Ja som mala také silné bolesti ako pri MS aj kŕče ešte aj horšie ale zavolala som na gyn a radšej som jej povedala že mám bolesti strašne prišla som pozerala a povedala že všetko je ok a ak si nebudem istá mám znovu prísť

autor
4. nov 2023

@kvetinka1918 tiež mám také silné, aj v noci aj cez deň. Ďakujem za odpoveď. Skúsim v pondelok zavolať. Dúfam, že to čoskoro prejde. Ako dlho to trvalo? Pomohlo ti niečo? V koľko si bola tt?

kvetinka1918
4. nov 2023

Prešlo mi to až v 20 tt

autor
4. nov 2023

@kvetinka1918 och to je ešte ďaleko 😩 doteraz som mala obrovské nevoľnosti a teraz toto, ma už ide poraziť, moja psychika má fakt nálož, do toho ešte vkuse revem 😭

kkovacovak
4. nov 2023

Mňa bolelo brucho celé tehotenstvo 😀

kvetinka1918
4. nov 2023

Joj ja som mávala silné bolesti vracanie nonstop hypertenzia preklampsiu neboj bude dobre nerev pre teba a malé to tiež nieje ok ak plačeš radšej sa ukľudní a myslí pozitvne

autor
4. nov 2023

@kkovacovak to mi ani nevrav, ja mám dosť už tieto dve noci po sebe bolo hrozné, najhoršie je keď som totálne unavená a nemôžem z toho ani zaspať
@kvetinka1918 troška som sa ukľudnila, dufam, že všetko bude ok

autor
4. nov 2023

Ďakujem vám

lilli110
4. nov 2023

Ja som mala niečo podobne co opisujes cca pred 2 tyz. Teraz som 18tt. Tiez som sa tesila, ze nevolnosti trosku ustupili a potom tieto bolesti. Pripisovala som to tiez roztahovaniu maternice. Cely vik.to trvalo. V pondelok som mala planovanu poradnu. Dr.ma pozrel, vsetko bolo ok. Predpisal magnezko a mne to preslo. Pre istotu zbehni, nech ta pozrie. Hlavne, ak to neustupuje. Drzim palce.

autor
5. nov 2023

@lilli110 ďakujem za správu, nedostatok magnézia to kľudne u mňa môže spôsobovať, bola som na preventívke u obvodnej cca v čase otehotnenia a výsledky prišli s menšími hodnotami magnézia. Magnézium beriem, no neviem, čo je to dostatok, keďže som mala menej. V noci som konečne spala bez bolesti, tak uvidíme.
Ďakujem vám za správy naozaj.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre